dimecres, 25 de juliol del 2007

Davant l'apagada elèctrica a Barcelona

L'APAGADA EVIDENCIA LA MANCA DE MANTENIMENT I PREVISIÓ DE LES COMPANYIES ELÈCTRIQUES AL NOSTRE PAÍS.

Barcelona, 25 de juliol de 2007.- El subministrament elèctric ha esdevingut un dret bàsic de les persones. Sense energia elèctrica la vida econòmica, la vida social, en definitiva, el país, s'atura. Mentre les grans companyies elèctriques es fan d'or amb uns beneficis descomunals, les persones usuàries estan sotmeses a uns serveis tercermundistes i a l'abús i prepotència d'aquestes companyies. L'Administració torna a donar senyals d'autisme polític i continua deixant en mans del mercat el que a totes llums ha de ser un dret bàsic de les persones.

El PSUC Viu exigeix responsabilitats a les companyies subministradores del servei elèctric i una actuació immediata a l'administració catalana.

Cal que es prengui amb major rigor per part de l'Administració, les mancances d'inversions en infraestructures elèctriques i la renovació i manteniment de les existents. Cal que l'Administració faci les polítiques adients per racionalitzar els consums elèctrics i per posar fi a l'actual situació de creixement indefinit i malbaratament de recursos.

El PSUC Viu exigeix a les companyies elèctriques que inverteixin el necessari per actualitzar, assegurar, garantir i millorar la seguretat i qualitat de la xarxa elèctrica a Catalunya utilitzant per això part dels incommensurables beneficis que estan obtenint. Ja està be d'omplir-se les butxaques a costa dels usuaris i usuàries !.

El PSUC Viu exigeix a l'Administració Catalana que creï plans d'emergència que evitin el perllongament tercermundista de situacions com la que estan vivint milers de ciutadans i ciutadanes barcelonins. També exigim que des de l'Administració es compensi econòmicament, de forma suficient i amb la màxima rapidesa, a totes aquelles persones que han patit perjudicis per l'apagada. El PSUC Viu exigeix que s'imposin les sancions econòmiques corresponents a les companyies elèctriques responsables.

divendres, 20 de juliol del 2007

Llibertat d'expressió??

Davant el segrest de la revista El Jueves

L'acció de l'Audiència Nacional és ajustada a dret i per tant no és criticable, en la mesura en que és el que estableix la llei. La decisió d'acusar d'injúries a la corona ha estat de la Fiscalia General de l'Estat, en base al compliment de la legislació vigent.

Les lleis les fa el Congrés dels Diputats, i per tant a qui s'ha de demanar comptes d'aquests fets és a qui manté vigent el punt 2 de l'article 491 del Codi Penal. El PSOE, com a partit governant i grup parlamentari amb més diputats, permet el manteniment de la monarquia, com a pedra angular del model neoliberal negador de drets que es va instaurar durant la transició.

Però sembla que a determinats sectors de la societat els segueix semblant bé que ningú pugui aixecar la veu en contra d'una monarquia que ens ha estat imposada. La tornada a mètodes de censura com el segrest de publicacions, no fa més que demostrar-nos que seguim gaudint d'una llibertat d'expressió parcial i que davant de determinats temes hem d'abaixar el cap i empassar.

La mesura populista de Zapatero d'otorgar 2500 euros per cada fill o filla que es tingui, independentment de la renta de qui percep l'ajut, no es pot qualificar ni de mesura social ni redistributiva de la riquesa, com es vol vendre. La mesura respon a interessos purament electorals i populistes. La vinyeta de "El Jueves" critica l'anunci del govern, escenificant com la parella d'espanyols que menys treballa i millor viu també tindria dret a aquest benefici.

Joves Comunistes agraeix a "El Jueves" que segueixi malmetent tan eficaçment el prestigi de la Casa Reial Espanyola i al Jutge Del Olmo i la fiscalia, que amb el seu coneixement de les lleis i la seva professionalitat, hagin posat de relleu el que els republicans venim dient des de fa dècades: en aquest país no tothom és igual, per llei.

Situacions com aquesta, cada vegada més freqüents, en les que esclaten les contradiccions del sistema monàrquic, evidenciant la seva caducitat, inutilitat i el seu profund caràcter antidemocràtic, ens posen sens cap mena de dubte més a prop de la III República.

Solidaritat amb El Jueves!

Visca la III República!

El Manifest Comunista

Ahora en video. Una innovadora forma de difundirlo a las nuevas generaciones!!!

El manifiesto comunista...

Publicado por Marx y Engels en 1848 contiene ideas, principios y una interpretación de la historia, que unida al método de acción que proponen los autores, constituye la forma ideológica de un nuevo orden social. Esta transformación social aparece determinada por factores de su estructura económica, donde se desenvuelven las fuerzas de producción, el antagonismo de las clases sociales y el orden de sucesión de sistemas económicos. Los autores prueban su tesis por medio de importantes conclusiones a las cuales llegan por medio de su estudio:

*La historia de toda sociedad es la historia de la lucha de clases que solo concluirá con la transformación revolucionaria de la sociedad o por la destrucción común de las clases en lucha. *La sociedad burguesa ha creado la clase que que habrá de modificarla: el proletariado, éste no puede librarse de su dominio económico sino mediante la destrucción del régimen capitalista e imponiendo las condiciones sociales de producción. *La lucha del proletariado contra la burguesía primero asume límites nacionales, para luego llegar a límites internacionales. *El proletariado debe organizarse en "partido de clase" para conquistar el poder político de cada nación y concentrar en las manos del estado los instrumentos de producción.



diumenge, 15 de juliol del 2007

Que cobren els polítics a Terrassa?

El Diari de Terrassa desvelaba días atrás los sueldos que los concejales se han asignado para la legislatura presente. Con sueldos de hasta 7.000 euros al mes, ¡así es como representan a los ciudadanos!

La primera decisión que cualquier consistorio toma en el primer pleno de la legislatura es, como no tenia que ser de otra forma, sus sueldos. Y en este capítulo el acuerdo es unánime. Al más puro estilo "yo me lo guiso, yo me lo como".

En Terrassa, ciudad de unos 200.000 habitantes próxima a Barcelona, gobernada desde 1979 por los socialistas, y desde 2003 bajo acuerdo tripartito (PSC-ICV-ERC) no tienen reparos en asignarse sueldos que llegan a los 7.000 euros al mes. "Gobierno de progreso" se hacen llamar. Progreso para ellos.

Pero a estos sueldazos hay que sumarles las dietas. Unos 1.500 euros por asistencia al pleno (vamos que así cualquiera se queda en casa) y otros 1.200 por asistir a las Juntas de Portavoces (una por semana, echen cuentas ustedes mismos).

Todos estos datos no son públicos. Si se conocen es gracias a su publicación en el Diari de Terrassa. Como tampoco son públicos los sueldos de los cargos de confianza, que en algunos casos hasta son mucho más superiores que los sueldos de los concejales.

Con estos sueldos, mantener el equipo de gobierno cada año nos cuesta 1 millón de euros.

Sueldos y dietas de los concejales de Terrassa:
Fuente: Diario de Terrassa, 5 de julio de 2007)

Alcalde: 7.371 euros/mes

Tenientes de Alcalde: 5.315 euros/mes

Concejales de junta de gobierno: 4.717 euros/mes

Concejales de dedicación exclusiva: 3.992 euros/mes

Concejales de dedicación parcial: 2.211 euros/mes

Dietas por Pleno: 1.583 euros

Dietas para la Junta de Portavoces: 1.211 euros

Dotación por grupo político: 4.800 euros/mes

Dotación para concejal y grupo: 600 euros/mes

Presupuesto sucio anual para los sueldos de los 18 miembros del equipo de gobierno: 1.018.374 euros

Notícia extreta de: Kaos en la Red

dimarts, 10 de juliol del 2007

Festa Treball 2007

La festa del 71è aniversari del PSUC

El proper dia 14 de juliol celebrem el 71è aniversari del PSUC. Aquest any la festa tindrà lloc a Badalona, al Centre Cívic Can Cabanyes C/Sant Joan 59, a deu minuts del Metro Pep Ventura, L2.

El Partit també posa a disposició un autocar gratuït amb sortida des de Barcelona Plaça Berenguer (Via Laietana) a les 18 hores i tornada des de Badalona a les 1.30h.

Les entrades tenen un preu de 18 €, i estan a la venda al local central de Barcelona (Dr. Zamenhof 16-18).

PSUC viu

PROGRAMA DE LA FESTA DEL PSUC VIU DE 2007

13 i 14 de Juliol de 2007, Can Cabanyes Badalona.

13 de Juliol de 2007 Al local central del PSUC

Video Debat: “Mexico después de Oaxaca”

Ponentes: Cesar Zuñiga

Miembro del comité de solidaridad con el pueblo de Oaxaca

Hora: 18’30h.

Lugar: Local central del PSUC Viu (C/ Dr Zamenhof,16 Barcelona)

14 de Juliol de 2007 A Can Cabanyes, Badalona

En la zona gran de la Festa trobareu a partir de les 18 hores:

Stands de diferents entitats amigues a on gaudir dels seus productes i materials
També hi seran: els stands de PCE, PCE Aragó, PCE València, PCE Euskadi i PCF (Partit Comunista Francés)

Debats i taules rodones:

19’00 h. Sala A "Els comunistes a la mediterrània"
20’00 h. Sala A "L'abolició de la prostitució"
20’00 h. Sala B "La transició a Badalona"

Actes, tallers i actuacions:

19’00 h. Sala C Projecció de documentals i pel·lícules
19’30 h. Sala B
* Presentació del Llibre "Mesures vitals" d'Àngel Plà

20’30 h. Escenari Central * Espectacle literari.
21’15 h. Escenari Central * Balls tradicionals de l'Amazonia"
22’00 h. Escenari Central * Espectacle musical"
24’00 h. Escenari Central * Ball final amb música en viu

Sopar de camaraderia:

21’00 h. Davant de l’escenari central
Amb saborosos plats, bon vi i una copeta de cava.

Miting central :

En acabar de sopar, al Escenari Central
Camarada Expòsito, Secretario político del PSUC Viu Badalona.
Camarada Paco Frutos, Secretario General PCE.
Camarada Albert Escofet, Secretario General PSUC Viu.

dissabte, 7 de juliol del 2007

No a la privatització dels serveis de laboratori de l'Hospital de Terrassa

Les seccions sindicals de CCOO del Consorci Sanitari de Terrassa i de l´ICS Vallès Occidental considerem innecessària l'externalizació del Servei d´Anàlisis Clíniques del Consorci Sanitari de Terrassa (Hospital de Terrassa )

Aquestes seccions sindicals considerem que la justificació que planteja la gerència del Consorci Sanitari de Terrassa pel projecte d´externalizació i fusió del Servei d´Anàlisis Cliniques, ubicat a l´Hospital de Terrassa, no és necesària ja que els objectius de qualitat, eficiència i complexitat són objectius perfectament assumibles en el marc de col·laboració actual que té l´entitat amb Mútua de Terrassa.

Menys justificació té, encara, la proposta d´externalizació quan a principis d´aquest mes de setembre la Consellera de Salut, Sra. Maria Geli, va inaugurar les noves instal·lacions del laboratori d´anàlisis cliniques. Obres que es es van realizar dins el gran pla de renovació del Consorci Sanitari de Terrassa i amb un import aproximat de 420. 000 euros de diners públic aportats pel Departamen de Salut i el Consorci Sanitari de Terrassa.

Percebem com una contradicció el projecte de fusió amb Mútua de Terrassa quam tenim coneixement que el nou Servei d´Anàlisis Clíniques del Consorci de Terrassa està en capacitat de realitzar més activitat que l´actual.

És una incongruència que les administracions sanitàries promoguin col·laboracions entre empresa privada i empresa pública, i el propi Servei Català de la Salut, segons les nostres informacions, no tingui coneixement d´aquestes.

I, hem de recordar, que un dels acords del Pacte del Tinell va ser el canvi en la política de la gestió dels diners públics, destinat a sanitat, on el control dels serveis de salut que afecten a la ciutadania seria tutelat des del Departament de Salut i no des dels proveïdors com havia succeÏt amb l´anterior govern, per tal d´aportar més transpariència i control de la despesa sanitària.

Amb aquesta actuació i a la porta de les eleccions autonòmiques, la dinàmica de l´anterior govern no ha canviat, i com hem observat, segueixen sent els proveïdors els que es reparteixen el diners dels ciutadans.

Per tant des de CCOO sol·licitem a la ciutadania, a la classe política i als treballadors i traballadores de la sanitat la seva col·laboració per tal d´aturar aquest projecte d´externalizació que no deixa de ser una privatizació de la sanitat pública.

9 de julio de 2007 a las 11:00 horas en el Hall del Hospital de Terrassa concentración de apoyo a los trabajadores de la salut, en contra de la privatización de los laboratorios