dijous, 13 de desembre del 2007

No als atacs de CiU contra Cuba!

“PEL DRET A DECIDIR DE CADA POBLE….
NO A LES INGERÈNCIES CONTRA CUBA !! ”


Amb sorpresa i indignació hem rebut durant aquesta setmana la noticia tergiversada de que vuit militants de CiU (més concretament de CDC i la JNC) van estar el passat diumenge a Cuba participant en un acte de protesta convocat per les “Damas de Blanco”, exhibint pancartes a favor de la llibertat i la democràcia, una d’elles de la nostra ciutat, amb la intenció de provocar un boom publicitari.

Aquest grup de dones ha escollit Cuba per a manifestar-se en el Dia Internacional dels Drets Humans, sabent que amb el seu acte propagandístic provocarien la seva repatriació - en vulnerar la legalitat dels seu visat de turista- i una mobilització general dels mitjans de comunicació al seu favor, però a la vegada amb la convicció de que el Govern Cubà els hi donaria un tracte exquisit. Els fets així ho demostren.

Una vegada, Hebe de Bonafini, presidenta de l’associació argentina de “las Madres de la Plaza de Mayo”, va criticar durament a les cubanes“Damas de Blanco” - que intenten imitar a les primeres – dient que "Las llamadas Damas de Blanco defienden el terrorismo de Estados Unidos y las Madres de la Plaza de Mayo simbolizamos el amor a nuestros hijos asesinados por tiranos impuestos por Estados Unidos" i que "nuestro pañuelo blanco simboliza la vida mientras que estas mujeres de las que usted me habla representan la muerte".

Lamentable que CiU vulgui celebrer el Dia Internacional dels Drets Humans protestant juntament amb persones que es manifesten pel fet de rebre diners de mans de l’Oficina d’Interessos dels Estats Units per a fer-ho.

Lamentable que CiU no vulgui condemnar el bloqueig, ni el camp de concentració de Guantánamo, ni la Guerra d’Irak, ni l’opressió als pobles palestí i saharahui, ni la repressió a la llibertat d’expressió que es viu al nostre propi país. Es feliciten, als seus propis blogs, de “ l'acció valenta que ha protagonitzat aquesta delegació catalana de joves compromeses amb la llibertat individual i col·lectiva de les persones i els pobles”.¿No hagués estat més valent fer això mateix, per exemple, a Guantánamo a o­n les mancances democràtiques de mans del Sr.Bush són molt més grans i flagrants que les que hi puguin haver a Cuba?

Lamentable que CiU s’afegeixi a la campanya contra la revolució cubana que ve portant des de fa anys al nostre país el PP d’Aznar, Rajoy i Acebes.

Lamentable que CiU es manifesti “pel dret a decidir” mentre participen en una ingerència total i absoluta a la sobirania i la dignitat d’un altre poble.

Cuba no és una dictadura. A Cuba s’escullen lliurement entre els seus ciutadans (sense la pressió de ningú) als seus representants i les polítiques que han de fer-se. Els problemes socials que pateix Cuba són el resultat de dècades de bloqueig econòmic i sabotatge per part dels EUA. Tot i així, Cuba és l’únic país del seu continent sense analfabetisme, o­n ningú viu sense sostre i a o­n no hi ha nens desnutrits, i tot gràcies als valors generosos de la seva revolució.

Desitgem que Convergència i Unió canvïi d’actitud respecte a Cuba i si li preocupa realment la seva població denuncïi el bloqueig criminal dels EUA, a les organitzacions terroristes d’extrema dreta que operen des de Miami i que han provocat centenars de morts i ferits a l’illa, reclamin l’extradició del terrorista Posada Carriles, exigeixin la lliberació dels 5 cubans condemnats injustament a llargues condemnes als EUA per defensar al seu poble (l’Ajuntament de Terrassa va aprovar una moció demanant la seva lliberació al 2006, tot i els vots en contra de CiU i el PP), i demanin l’eliminació del vergonyós camp de Guantánamo, etc...

Casal de l’Amistat Catalano-Cubana de Terrassa


diumenge, 9 de desembre del 2007

Nous conflictes laborals a Terrassa

Aquesta setmana han esclatat conflictes laborals en els dos diaris de la ciutat (Més Terrassa i Diari de Terrassa). Us fem saber els comunicats que han realitzat els treballadors de les dos empreses:

Els components de la redacció dels diaris Més Terrassa i Més Sabadell hem denunciat aquest dimecres 5 de desembre en roda de premsa celebrada a Terrassa, les irregularitats que s’han portat a terme en l’acomiadament dels treballadors dels diaris Més. Concretament, els acomiadaments s’han produït en diferents onades durant el mes de novembre i ha afectat a més d’una trentena de treballadors. El motiu oficial, segons la direcció, són els problemes econòmics de l’empresa deguts a una mala gestió i a un suposat desfalc per part d’un directiu.

Aquest fet contrasta amb la política d’expansió de l’empresa, que al mes de setembre va obrir noves capceleres, com el Més Hospitalet, Més Cornellà, va adquirir el Més Sabadell i va ampliar notablement la plantilla de treballadors.

A més, el 7 de novembre es va organitzar una festa molt ostentosa en motiu del segon aniversari del Més Terrassa, on es van pronunciar discursos esperançadors i de futur respecte els diaris, per part del director general, Andreu Castelló.

El dia 15 de novembre, però, unes quinze persones van ser acomiadades sense previ avís, es van tancar les capceleres del Més Sant Cugat, Hospitalet i Cornellà i el Més Sabadell va passar a publicar-se només en format digital.

Els acomiadaments es van repetir la setmana següent i, entre el passat dijous 29 de novembre i dilluns 3 de desembre, es va liquidar la resta de plantilla dels diaris Més Terrassa i Més Sabadell, és a dir, una desena de treballadors.

El resultat de tot aquest procés, en aquests moments, és el tancament de tots aquests diaris Més, excepte el Més Manresa, i l’acomiadament total de més d’una trentena de treballadors, tot i que no descartem que aquest número hagi estat superior (degut a la manca d’informació rebuda per part de la direcció) i que continuï la reducció de plantilla entre la resta de mitjans del grup empresarial.

Acomiadament irregular

Els acomiadaments han estat en tots els casos improcedents i sense previ avís. Però el cas més flagrant és el de set treballadors als quals l’empresa es va negar a pagar el finiment i la indemnització corresponent “per manca de diners”, segons la nova gerent de l’empresa.

Davant aquesta situació, els treballadors emprendrem, de forma conjunta, mesures legals contra l’empresa.

D’altra banda, considerem que el tancament dels diaris d’un dia per l’altre és una falta de respecte cap als lectors, anunciants, institucions i entitats de les diferents ciutats, que han demostrat la seva confiança i suport a aquest mitjà. Creiem que la ciutadania es mereix una explicació de la desaparició dels diaris, que s’han convertit en un punt de referència en el periodisme local.

Informació addicional

Els diaris Més formen part del grup empresarial TLB Grup, presidit per Lluís Basiana i que està format per diferents mitjans, com ara els diaris Més Manresa, Terrassa, Sabadell, Sant Cugat, Hospitalet, Cornellà, a més de la ràdio Styl FM i la Televisió de Manresa-Bages- Berguedà (TLB).
----------------------------------------

Comunicat de la redacció de Diari de Terrassa a l’opinió pública
Els treballadors de DIARI DE TERRASSA volem posar en coneixement de la ciutat la situació que estem vivint de constant pèrdua de poder adquisitiu, salaris baixos i llargues jornades laborals. L’empresa es nega a acceptar les nostres demandes salarials després de deu mesos de negociacions. Davant d’aquesta actitud per part de l’empresa hem decidit deixar de signar els nostres articles i donar a conèixer a l’opinió pública la realitat de les nostres condicions laborals.
Els problemes s’arrosseguen des de fa anys, però ha arribat un moment que ja són de tot punt insostenibles.
1.- Partint d’un salari precari, en els darrers 15 anys hem patit una pèrdua de poder adquisitiu del 3,8% a causa de la diferència entre l’IPC català i l’IPC espanyol. És per això que demanem a l’empresa que compensi aquest 3’8% durant els anys de vigència del conveni.
2.- La nostra jornada laboral és teòricament de 36 hores setmanals (7’12 diàries), però com que la plantilla és massa ajustada, ens veiem obligats a fer-ne moltes més. Només demanem una jornada laboral de 40h i que es comptabilitzi la resta del temps com a hores extres. A més, un grup de companys ha de treballar els caps de setmana.
Per negar-se a cap millora, l’empresa argumenta que podria posar en perill la seva viabilitat, però emprèn projectes faraònics (nou edifici, nova rotativa, nous productes) als quals es destinen grans sumes de diners. Demanem que d’una vegada per totes es valori el capital humà, ja que som nosaltres qui fem possible que el DIARI surti cada dia al carrer durant aquests darrers 30 anys.
Assemblea de treballadors de Diari de Terrassa
Per contactar: Delegats de personal
Jordi Guillem 649 656 215
Cristina Mas 677 974 243
Pamela Navarrete 617 966 765
------------ --------- --------- --------- --------- --------- ---------
Us demanem l’enviament d’un comunicat de suport i us suggerim com a base aquest text:
El sotasignant (persona o entitat) expressa el seu suport a les reivindicacions dels treballadors de Diari de Terrassa. Per tenir un diari de qualitat cal que les condicions de treball de la gent que el fa cada dia siguin dignes.
(Signatura o segell)
Enviar a l’atenció de l’empresa a:
opinion@diarideterrassa.es
Amb còpia a: comite.ddt@hotmail.com