dissabte, 31 de maig del 2008

III Cicle de Cinema Republicà

Tercer cicle de cinema republicà i per la recuperació de la memòria
La Transició

L'Associació de Terrassa per la III República hem organitzat el nostre tercer cicle de cinema. Aquest any hem decidit dedicar-lo, com la resta de les nostres activitats de l'any, a la etapa de la transició

Les sessions es faran al Cinema Catalunya com és habitual.
Les pel·lícules programades són:

-Dia 3 de juny a les 9 del vespre.
¡ARRIBA HAZAÑA! De José Mª Gutierrez
Un microcosmos ambientat en un internat religiós planteja un mosaic de situacions que mantenen un gran paral·lelisme amb la etapa de la transició.
Ponent a confirmar

Dia 10 de juny a les 9 del vespre
SIETE DIAS DE ENERO De Juan Antonio Bardem
L'assassinat de 5 advocats laboralistes de CCOO per un grup feixista va colpir una societat que maldava per fer fora el feixisme del poder
Contarem amb Raul Cordero, director de la Fundación Víctimas de Atocha

Dia 17 de juny a les 9 del vespre
LLACH. LA REVOLTA PERMANENT De Lluís Danés
Els fets de març del 76 a Vitòria. La policia va disparar contra la gent desallotjada d'una esglèsia on intentaven fer una assemblea, amb el resultat de 5 morts. Lluís LLach va composar aquella nit "Campanades a mort" i ara és el fil conductor de la pel·lícula.
Tindrem amb nosaltres Andoni Txasko president de l'associació Tres de Marzo i, possiblement Lluís Danes, director de la pel·lícula.

Lloc : Cinema Catalunya de Terrassa
Horari : 21 hores
Organitza : Associació de Terrassa per la Tercera República

diumenge, 25 de maig del 2008

Manifest per la llibertat d'en Franki

Com ja sabeu, dilluns 28 d'abril a primera hora del matí, quan en Francesc, en Franki, sortia de casa en direcció cap a la feina, una patrulla de mossos de paisà van detenir-lo i el van dur fins a la presó Model de Barcelona, per a traslladar-lo l'endemà a Can Brians on resta empresonat fins a dia d'avui. Ningú no havia avisat la seva advocadessa ni al mateix implicat, en Franki. Recordem que en el judici es van vulnerar drets fonamentals ja que cap dels policies el podia situar al lloc dels fets. Terrassa està commocionada, perplexa i rabiosa. En Franki no està entre nosaltres: l'han empresonat!

L'han posat a la presó sota l'acusació d'esparracar una bandera espanyola del balcó de l'Ajuntament una tarda de juliol mentre es feia una cercavila pública i festiva per demanar la retirada dels símbols espanyol i de la Unió Europea de l'Ajuntament de Terrassa, tal i com s'ha fet durant anys a molts d'altres Ajuntaments dels Països Catalans. Des de Terrassa tenim clar que hi ha responsables que en Franki avui no estigui entre nosaltres:


- L'Ajuntament de Terrassa perquè va interposar la denúncia.
- El titular del jutjat penal núm 2, l'any 2003 Enrique Rovira del Canto, que va dictar la sentència i l'actual titular, Maria del Prado Garcia Bernalte, que l'ha executat.
- El govern tripartit de la Generalitat que ha permès que una persona sigui empresonada per aquests fets.
- Les lleis espanyoles, que després de 30 anys del final teòric de la dictadura, encara mantenen vigents suposats delictes com l'ultratge als símbols espanyols.


Aquesta és la veritable cara del PSOE i dels seus aliats, aquesta és la cara del PSC i els seus còmplices mal anomenats Iniciativa i Esquerra Republicana.


Perquè cal recordar que aquest no és un fet aïllat sinó que altres tribunals espanyols han impulsat diferents sentències amb resultat de multes i embargaments als acusats de cremar fotos del Borbó fa molt pocs mesos. I no ens extendrem en recordar altres casos de repressió viscuts a Terrassa (okupació, assetjament policial,...) o a altres localitats com Vilafranca del Penedès, Torà, la Vila de Gràcia, etc.


Nosaltres sabem que la justícia és selectiva i que en aquest cas, com en d'altres, s'està jutjant a una persona políticament activa i compromesa amb les diverses lluites que qüestionen l'ordre establert per tal d'aconseguir un món més just i més lliure, defensant valors com la llibertat d'expressió, que s'han vulnerat amb el seu empresonament. Nosaltres som amics i amigues, companys i companyes d'en Franki. Però també –i sobretot- compartim amb ell les ganes, la força i la persistència per qüestionar i posar en evidència que la política també es fa al carrer.


Més que mai, megàfon en mà, no ens cansarem mai de cridar: FRANKI LLIBERTAT!!



Entitats terrassenques adherides:



- Acció Autònoma
- Acció Catòlica i Obrera (ACO)
- ADENC
- Assemblea de joves independentistes de Terrassa (AJIT)
- Associació de veïns del barri del Segle XX
- Associació esportiva i cultural "Ves que bitllen!"
- Associació per la diversitat i el diàleg entre els Pobles
- Associació per la III República
- Associació per la Millora de Ca n'Anglada
- Ateneu Candela
- Bastoners de Terrassa
- Biterna
- Cau "el Truc"
- Candidatura d'Unitat Popular (CUP)
- Centre Excursionista de Terrassa
- Confederació General del treball (CGT)
- Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL)
- Dones del Sac
- Endavant (OSAN)
- Esplai de Ca n'Anglada
- Fòrum-Art
- Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC)
- Joves Comunistes
- Justícia i Pau
- Kaos en la Red
- Lluita Internacionalista (LI)
- Moviment de Defensa de la Terra (MDT)
- Papallona de Sant Pere
- PSUC-viu
- Zaituna

dilluns, 5 de maig del 2008

Pel canvi de la llei electoral

Les eleccions del 9-M han posat de manifest que la llei electoral espanyola és injusta, discriminatòria i dubtosament constitucional. Les seves conseqüències vulneren el principi constitucional d'igualtat de les persones --pel que fa al valor del seu vot-- i de proporcionalitat electoral.

Aquest sistema electoral fa que la tercera força política en vots (IU/ICV-EUiA) tingui 2 diputats amb quasi 1 milió de vots. Amb aquest sistema s'afavoreix als partits majoritaris i el bipartidisme, es limita el pluralisme i s'empobreix la democràcia.

Aquesta situació ha de ser corregida. De no canviar-se, es veu afectat el més elemental fonament democràtic d'una persona, un vot, es deixa centenars de milers de persones sense representació parlamentària i es distorsiona la representació. Això no pot ser admissible en una democràcia.

Per això demanem al Congrés dels Diputats que promogui la creació d'una Comissió Parlamentària per a la Reforma del Sistema Electoral per a canviar l'actual Llei, i que la reforma sigui efectiva a les properes eleccions generals.

La nova Llei ha d'assegurar la proporcionalitat en la representació, assolir una veritable igualtat de vot, facilitar la participació i garantir el pes institucional de cada força, en funció del nombre de vots que els dóna la ciutadania.La reforma de la Llei Electoral és una qüestió de justícia i de millora de la democràcia.

SIGNA A:
http://www.reformadelalleielectoral.cat/
http://www.leyelectoraljusta.es/

dijous, 1 de maig del 2008

Llibertat per a Franki

Los comunistas de Terrassa queremos mostrar nuestro más absoluto apoyo y solidaridad a Franki y a todos sus amigos/as y compañer@s en estos duros momentos. Rechazamos esta condena lamentable e injustificada que ha supuesto el ingreso de este luchador social en prisión, así como la forma en que se ha practicado la detención.

Es vergonzoso que por el simple intento de descolgar una bandera que no representa otra cosa que un régimen monárquico, anacrónico y erigido sobre las bases del franquismo, se pueda privar a un joven de su libertad.

No podemos tolerar que un trozo de ropa sea utilizado como argumento para secuestrar a alguien durante casi 3 años de su vida. Esto nos deja bien claro al servicio de quien está la justicia actual, y como el espíritu de la dictadura sigue estando presente en el corazón de algunos jueces.


Apoyamos todas las movilizaciones que se hagan para denunciar este crimen que han cometido contra este compañero de Terrassa, y exigimos su inmediata puesta en libertad.


Esperamos que Franki vuelva pronto a estar entre nosotr@s.

¡ LIBERTAD PARA FRANKI !

PSUC-viu de Terrassa
Joves Comunistes de Terrassa


Más información sobre el caso en: