dissabte, 29 de novembre del 2008

De Terrassa a Madrid

Desde la Coordinació d'Entitats Republicanes i Memorialistes de Catalunya, hemos decidido organizar un bloque catalán para ir a la Manifestación por la Tercera República y contra la constitución monárquica el 6 de Diciembre en Madrid.

La planificación es la siguiente:

Saldremos en autocar desde Terrassa (Estación de Autobuses), a las 23:00 horas del dia 5 de Diciembre, para hacer una única parada de recogida en Barcelona. (Plaça Catalunya / esquina Portal del Ángel) a la 24:00 horas

Llegaremos a Madrid sobre las 8 de la mañana, para unirnos a la Manifestación que sale de Cibeles a las 12 horas.

Regresaremos de Madrid el mismo día 6 a las 18 horas.

El precio del autocar es de 35 euros ida y vuelta.(Tenemos que asegurar que esté completo para no tener que socializar las pérdidas).

Este acto está abierto a cualquier colectivo o persona que desee participar y desde la Coordinación os animamos a formar parte de este acto reivindicativo y festivo. ¡Es muy importante garantizar presencia de las diferentes entidades catalanas en esta manifestación a nivel estatal, cada vez más importante!

Podeis comprar el tiquet a cualquier entidad de la coordinación o llamando al 686528278 (Jose)

Salud y Tercera


dimecres, 26 de novembre del 2008

diumenge, 23 de novembre del 2008

IV Congrés de Joves Comunistes de Catalunya


Durant els propers 28, 29 i 30 de Novembre a Joves Comunistes celebrarem el nostre IV Congrés. És un moment important dins la nostra organització, un moment necessari per tal de repassar els darrers temps, analitzar en quina situació ens trobem i agafar embranzida per encarar el futur amb il·lusió i ganes de treballar. Publiquem doncs, la proposta de documents congressuals aprovada en el darrer Comitè Central i que es durà a debat durant els plenaris del Congrés.
  1. Document Polític
  2. Document de Tasques prioritàries
  3. Documents Sectorials

dimarts, 18 de novembre del 2008

Solidaritat amb els treballadors de Nissan

Esta lucha es de los trabajadores

Sección Sindical de CCOO Nissan.

Visto lo visto, los trabajadores/as tenemos que sacarnos las castañas del fuego, como siempre.

Solo hay que ver las declaraciones de Montilla del viernes en una reunión de socialistas en el Baix Llobregat. Hay que practicar un sindicalismo sumiso para no asustar a las multinacionales. No podemos asustar a los empresarios, no vaya a ser que no inviertan. Esta es la política industrial que practica el Sr. Montilla.

Solo le ha faltado decir que no mordamos la mano que nos da de comer, aunque para comer recibamos palos para ser adiestrados.

Está claro, el Sr. Montilla quiere facilitarse la decisión con el ERE de Nissan y no precisamente para rechazar el expediente. Lidera un "govern de izquierdas", pero se ve que los trabajadores/as no entendemos que es ser de izquierdas.

Pero este govern no solo lo forma el partido de Montilla, el resto de socios del tripartito están ahí para formar un govern de izquierdas, ¿aceptarán cualquier receta del PSC para el conflicto de Nissan? A todos se les ha llenado la boca pidiendo el rechazo el ERE. Si no se da, ¿seguirán manteniendo el acuerdo de gobierno?

Y el rey reuniendose con empresarios japoneses en Japón. Esta es otra.....

Lo que está claro que esta situación la tendremos que defender los trabajadores/as con la lucha obrera. Que no se nos olvide, no existen causas objetivas para despedir en Nissan, ni económicas, ni productivas, ni organizativas. Por lo tanto no aceptaremos la aprobación de este ERE. Lo rechazaremos con la lucha obrera y lo denunciaremos a la justicia si se aprueba.

Si el gobierno no sabe defender los intereses de los ciudadanos, los ciudadanos defenderemos nuestros derechos, y el empleo es un derecho fundamental. Si lo tenemos que hacer solos, haremos que les cueste el gobierno. Montilla, si te entregas a los empresarios, no te va a salir gratis.

Compañeros/as, las empresas atacan, los gobiernos se asustan y los trabajadores/as pagamos los platos rotos. Esta película no puede tener este final, nosotros, con nuestra lucha cambiaremos el argumento.

MOVILIZACIÓN.
NO A LOS 1680 DESPIDOS.
SÍ A UN PLAN INDUSTRIAL.

dilluns, 17 de novembre del 2008

La Força del Roig

Del 17 al 22 de novembre el PSUC viu fa una sèrie d'actes en commemoració del seu 72è aniversari. Debats, cine fòrum, presentació de llibre i homenatge a Gregorio López Raimundo en el primer aniversari del seu òbit i el tradicional sopar, que aquest any es farà a Sabadell. Segueix llegint per informar-te sobre el programa d'activitats...

Dilluns, 17 Novembre
A les 20:00. Lloc: local central de BCN (C/Zamenhof 16-18, L2 Bac de Roda)
Homenatge a Gregori López Raimundo en el primer aniversari de la seva desaparició, amb les paraules d'Albert Escofet.

Dimecre 19 de NOvembre
A les 19h. Lloc: BIBLIOTECA VAPOR VELL Ptge.del Vapor Vell,1 (M L1-L5 Plaça Sants)
Presentació del llibre: Los Artifices del Cambio (Gregorio Löpez Raimundo)
Intervenen:
Higinio Polo
Antoni Lucchetti
Alfredo Clemente

Dijous, 20 Novembre
A Les 19:00. Lloc: local central de BCN (C/Zamenhof 16-18, L2 Bac de Roda)
CINE FORÚM: "Efecto Iguazú"
Presentació: Isaac Matas
Intervenció:Jesús Muñoz (ex empleat de Sintel), Ivan Saez (Membre del Ctè. d'Empresa de Nissan)

Divendres, 21 Novembre

A Les 19:00. Lloc: Centre Cívic Cotxeres de Sants, Barcelona
L'ESQUERRA A EUROPA
Presentació: Albert Escofet
Intervenció: Ramón Mantovani(Rifondazione Comunista), Julio Anguita (Membre del Comitè Federal del PCE)

Dissabte, 22 Novembre

A Les 21:00. Lloc: CENTRE CIVIC-ESPAI POLIVALENT PARC NORD - Rda. Navacerrada,39 Sabadell
SOPAR ANIVERSARI: LA FORÇA DEL ROIG
INTERVENCIONS:
Miquel Rubio (Joves Comunistes)
Francesc Frutos (Secretari General del PCE)
Albert Escofet (Secretari General del PSUC Viu)
Assistirà: Julio Anguita, Delegacions del PCE i de Rifondazione Comunista.

dimarts, 11 de novembre del 2008

No volem aquesta Llei d'Educació

ALGUNES RAONS PER REFUSAR EL PROJECTE DE LEC PRESENTAT AL PARLAMENT DE CATALUNYA

1.Considerem que substituir el “Servei Públic d’Educació de Catalunya” pel “Servei d’Educació de Catalunya” és perillós, i no dóna l’impuls suficient per crear un únic servei públic d’educació. La llei no trenca la dualització i la segmentació del sistema educatiu actual, on els centres privats concertats tenen una sèrie de privilegis que no contribueixen a la cohesió social. A més, aquests centres no exerceixen la seva finalitat social que els dóna dret a tenir el concert educatiu establert en la LODE.

2.El plantejament de la llei no garanteix suficientment la corresponsabilitat dels centres privats concertats en la distribució equitativa de l’alumnat amb necessitats educatives específiques i en risc d’exclusió social. Així, no s’estableix el nombre màxim d’alumnes d’aquestes característiques per grup i centre que s’ha de tenir dintre d’una mateixa zona educativa, i no contempla la reserva de places en zones i centres que acostumen a rebre més alumnat d’incorporació tardana. Això comporta que siguin els centres públics qui majoritàriament o exclusivament matriculin a aquest alumnat, fet que trenca el principi d’igualtat d’oportunitats i l’equitat social i educativa.

3.No s’estableixen suficientment els mecanismes que assegurin la gratuïtat real de tots els centres, en especial al no concretar que existiran preus públics per tots els centres en les activitats i serveis educatius complementaris.

4.La llei no aborda globalment l’ordenació de l’educació dels nens i nenes de 0-3 anys amb la pluralitat de serveis que poden existir i, sobretot, no existeix el compromís ferm de crear suficients places públiques d’escola bressol que satisfacin les necessitats i demandes de la població.

Altres problemes són que no existeix un plantejament seriós per impulsar una formació al llarg de la vida que permeti a les persones formar-se quan ho desitgin i necessitin. Tampoc aborda el desenvolupament de la formació professional de forma integrada, amb l’objectiu de concretar més i millor la interrelació d’aquesta amb el sistema de qualificacions i el compromís i criteris per concretar totes les dimensions d’aquest. No hi ha cap compromís perquè l’educació de les persones adultes disposi de serveis de suport per l’orientació acadèmica i professional i per l’atenció a la diversitat del seu alumnat.

Per últim, l’autonomia en la gestió de recursos resulta discriminatòria en favor de determinats centres, que per gaudir de millor instal·lacions i recursos incrementen els seus ingressos propis extraordinaris, i en canvi altres centres en zones desfavorides no tenen accés als esmentats ingressos (art. 90.2).

Per aquests motius, el PSUC viu s’oposa al projecte de LEC i dóna suport a les mobilitzacions que els sindicats han convocat contra aquest projecte de llei.

diumenge, 9 de novembre del 2008

200 persones es manifesten en el Sopar del Pobre

Aquest dijous 6 de novembre es van manifestar 200 persones en la concentració tradicional i popular del "Sopar del Pobre" a Terrassa.

Els manifestants, convocats per 13 entitats locals, van protestar contra "La Nit de l'Empresari", organitzada per la patronal explotadora CECOT, en el Recinte Firal de Terrassa.

Els manifestants van cridar consignes per exigir que l'actual crisi econòmica la paguien els responsables, i no els treballadors i treballadores com està passant ara amb tots els acomiadaments massisus i presentació d'expedients de regulació d'ocupació (ERO's). Van decidir també continuar amb les lluites i les mobilitzacions per defensar els nostres drets socials.