dimecres, 28 d’abril del 2010

Visca el primer de maig!

Tothom a la Manifestació del Dia dels Treballadors

1 de Maig a partir de les 11:30h a Ronda de Sant Pere / Passeig de Gràcia (Barcelona)

------------------------------------------------------

1r DE MAIG: PER UNA SORTIDA SOCIAL DE LA CRISI

Des del PSUC Viu celebrem aquest any el 1r de maig, dia de la classe treballadora, preocupats per l'actual situació econòmica i social, perquè la crisi, que tan greument està perjudicant els treballadors i treballadores, no sols no remet sinó que en els últims mesos s'està agreujant, especialment pel que fa a la destrucció de llocs de treball. La desocupació continua augmentant de manera galopant i sembla no tenir sostre. Per exemple, en el mes de març van ser 35.988 treballadors/es més els que van incrementar la xifra d'aturats, la qual cosa suposa, segons dades oficials, que la taxa de desocupació s'ha situat en un alarmant 18,8% amb un total de 4.166.613 aturats/des, la xifra més alta des de 1996. En aquest sentit, Espanya continua sent el país de la Unió Europea on més s'estan notant les conseqüències de la crisi, no en va, des que s'inicià la crisi el nombre d'aturats/des ha augmentat en un 141%, el triple que a Itàlia o Gran Bretanya.

Enfront d'això, els antídots del govern central del PSOE aprofundeixen en les polítiques econòmiques dels últims anys abraçant les tesis neoliberals de la patronal. Uns antídots que persegueixen precaritzar encara més les condicions de la classe treballadora alhora que els vertaders responsables de la crisi continuen endurint el discurs en la seva ofensiva contra la protecció social, acomiadant massivament, tancant empreses i apostant per la rebaixa dels drets socials com a alternativa a la crisi. La recent proposta de revisió del sistema públic de pensions, basada en retardar l'edat de jubilació fins als 67 anys i ampliar el període de càlcul de cotització dels 15 anys actuals fins als 25 anys, posa de manifest fins a quin punt coincideixen les estratègies i les anàlisis econòmiques del govern central i de la CEOE.

En el PSUC Viu no oblidem les elevades taxes de temporalitat, precarietat i sinistralitat laboral, punts negres sobre els quals es teixeixen els dèficits del nostre mercat de treball i que ja estaven presents amb anterioritat a la crisi econòmica. Al si de la Unió Europea, Espanya és el país líder en precarietat laboral i en qualsevol estudi publicat en els últims anys així es testifica. I quan parlem de precarietat ens referim a la insuficiència de l'Estat Social a Espanya. No entenem que en el context actual la despesa en protecció social a Espanya hagi baixat el 2009 fins al 20´9% del PIB. Amb això s'eixampla encara més la bretxa que separa Espanya de la resta de països de la Zona Euro on la mitjana en protecció social supera el 30% del PIB. Així mateix, no ignorem la doble explotació que pateixen milions de treballadors i treballadores per condició de gènere, edat o origen cultural, i és per això que des del PSUC Viu hem denunciat les desigualtats de gènere en l'àmbit del treball, les dificultats en la inserció laboral dels joves o el tracte discriminatori cap a la població treballadora immigrant.

Des del PSUC Viu considerem que ha arribat el moment de sortir al carrer i deixar clar tant al govern del PSOE com a la classe empresarial que la crisi no pot seguir pagant-la la classe treballadora. Urgeix una gran mobilització social per l'ocupació i la protecció social que forci al govern central a l'adopció de mesures a favor de la creació de llocs de treball i al desenvolupament de polítiques socials basades en la recuperació del sector públic de l'economia que millorin la protecció dels milions de desocupats i de famílies que no tenen una ajuda econòmica que els permeti subsistir. Creiem que la sortida de la crisi econòmica ha de plantejar-se des d'un enfocament social i democràtic que atengui a les necessitats dels treballadors/es i dels més necessitats. De la mateixa manera, fem una crida a les organitzacions sindicals perquè prossegueixin en la seva defensa de l'ocupació, dels salaris i del sistema públic de protecció social. Finalment, emplacem a la nostra militància i al conjunt de la ciutadania a participar activament a les manifestacions del 1r de maig.


VISCA LA CLASSE TREBALLADORA! VISCA EL 1r DE MAIG!
TOTS A LA MANIFESTACIÓ UNITÀRIA. A LES 11:30 A PÇA. CATALUNYA – RONDA ST. PERE

-------------------------------------

Altres notícies:

Primer de Maig de 2010

Per una economia al servei de les persones

Por el empleo, viva el primero de mayo

Por una salida social de la crisis

La izquierda ondea la bandera anticapitalista por el 1 de mayo

Alternativa social por el empleo y los derechos sociales

Contra la sinistralitat laboral

Dia Mundial de la Salut en el Treball

Per la millora de l'educació pública

35.ooo firmas para someter a control las cuentas del Rey

El PCE pide conocer los gastos de los Borbones

diumenge, 25 d’abril del 2010

Sant Jordi 2010

Som i serem militants de la vida

Un any més, el PSUC-viu de Terrassa hem tornat a estar presents en la Diada de Sant Jordi, amb la nostra parada de llibres i roses en el Raval de Montserrat (davant de l'Ajuntament de Terrassa).



-----------------------------------
Altres notícies:
Barcelona se moviliza para exigir el fin de la impunidad
"Un clam de justícia" omple la Plaça Sant Jaume
La marcha contra el franquismo se convierte en la mayor manifestación republicana de la Historia

diumenge, 18 d’abril del 2010

Èxit en el Sopar per la República a Terrassa

Més de 160 persones van participar aquest dissabte 17 d'abril de 2010 en el Centre Cívic President Macià de Terrassa en el Sopar per la República.

Aquest Sopar és un acte tradicional i consolidat a Terrassa, ja que porta realitzant-se molts anys seguits i serveix per commemorar l'Aniversari de la proclamació de la II República (14 d'abril de 1931). Aquest any hem celebrat el 79 aniversari i a més continuem reivindicant un nou procés constituent i democràtic per caminar cap a la Tercera República.

A continuació del sopar es va llegir el Manifest d'aquest any i es va explicar els projectes en els quals està treballant aquest any l'Associació de Terrassa per la Tercera República. I com no podia ser d'una altra manera, es va fer un brindis amb cava per la Tercera República!

Tot seguit van començar les actuacions, que aquest any han tingut com a tema el centenari del naixement del poeta del poble, Miguel Hernández. Primer, el cantautor local Pepe Chino ens va mostrar la cançó que ha preparat per recordar el poeta. I després d'ell, va tenir lloc l'estrena de l'obra de teatre "Recoged esta voz", interpretada per l'associació cultural Club de la Luna Llena, que va fer un repàs a la vida i obra de Miguel Hernández, reivindicant la seva figura compromesa amb els seus ideals i amb el poble.

dissabte, 17 d’abril del 2010

Homenatge a Miguel Hernández a Sabadell

Des del PSUC viu de Sabadell us volem convidar a assistir a l'acte que es realitzarà el proper diumenge 18 d'abril a les 18h. al Centre Cívic Can Balsach de la Creu Alta (Sabadell) en conmemoració del Centenari del naixement de Miguel Hernández, destacat poeta comunista i republicà.

L'acte consistirà en la lectura de diversos poemes relacionat amb la figura del poeta comunista a càrrec de l'agrupació de poetes populars de Sabadell, Pensamiento Poético. També hi haurà música, amb la participació del cantautor Nelson Poblete.

Organitzat per Pensamiento Poético, la FAV de Sabadell, PSUC viu de Sabadell, i l'Associació Catalana d'Investigacions Marxistes.


divendres, 16 d’abril del 2010

EUiA de Terrassa demana la rehabilitació de Miguel Hernández

Font: Terrassa Digital

EUiA demana la rehabilitació social de la figura del poeta Miguel Hernández

Condemnat per un Tribunal Militar de la dictadura franquista, l’agrupació local insta el Govern d’Espanya a la revisió i l’anul·lació total de la sentència de pena de mort. És una de les dues propostes de moció plantejades amb motiu del 79 aniversari de la proclamació de la II República

Amb motiu del 79 aniversari de la proclamació de la II República, Esquerra Unida i Alternativa de Terrassa va organitzar dimecres a la tarda una trobada davant de l’Ajuntament per presentar públicament dos propostes de moció. La primera proposta es basa en el reconeixement al poeta Miguel Hernández, condemnat per un Tribunal Militar de la dictadura franquista. L’agrupació insta el Govern d’Espanya a la revisió i l’anul·lació total de la sentència de pena de mort. Segons Ivan Martos, portaveu d'EUiA: "Exigim que, des de l’Ajuntament, es demani l'anul·lació de la sentència de pena de mort, d'aquesta sentència sumaríssima i la rehabilitació social del poeta. Creiem que va ser injustament condemnat, quan ell no havia fet res. Es tracta d'un crim més del franquisme."

D’altra banda, declaren esgotat el model d’Estat actual i criden la ciutadania a demanar la reforma de la Constitució. Per a Martos: "Nosaltres creiem que comença a ser hora que, des de les institucions i des de la societat, es faci una reflexió necessària pel que creiem que ha de ser un canvi de model d'Estat. Ja és hora que es comenci a parlar de nou de canvi constitucional per caminar cap a la tercera República."

A més, han volgut aprofitar el moment per presentar la campanya de recollida de signatures a favor del dret a tenir una pensió pública digne. Durant tres mesos, treballaran per promoure aquesta campanya per tota la ciutat.

-------------------------
Altres notícies relacionades:

El Poder Judicial i les maniobres d'ultradreta

Dia de la República
Sopar Republicà a Terrassa
L'esquerra proposa una nova constitució
El qui va dir "cafè per a tothom" ho va embolicar tot

dijous, 15 d’abril del 2010

Per l'anul·lació de la condemna de pena de mort a Miguel Hernández

Esquerra Unida de Terrassa proposa a l'Ajuntament de Terrassa que aprovi la següent proposta de moció que presentem, per fer justícia i anul·lar la condemna i un dels crims comesos per la dictadura feixista franquista. També aprofitem per fer una crida a la ciutadania a estendre la mobilització per la III República, vinculant-la amb les lluites concretes de les treballadores i treballadors, dels moviments socials, dels joves, del moviment veïnal i, en general, amb la força de la memòria d'un dels més destacats exemples de rebel·lia, de resistència i d'internacionalisme: el de les generacions que en la Guerra Civil i la lluita contra la Dictadura van donar la seva vida i la seva joventut per la llibertat, contra el feixisme. Per la recuperació de la memòria i la història.

L'any 2010, es commemora el centenari del naixement del poeta Miguel Hernández, condemnat a mort pel seu compromís amb el poble i amb els ideals de llibertat i cultura de la Segona República Espanyola i per convertir la seva poesia en una arma revolucionària. Miguel Hernández és un exemple de poeta compromès amb els valors de l'esquerra, amb el món del treball, amb la llibertat i la justícia.

Un poeta que va continuar escrivint mentre defensava la república davant el feixisme, des del Cinquè Regiment de Sapadors. Quan va acabar la guerra va ser detingut, va ser empresonat i condemnat a mort per un Tribunal Militar de la dictadura franquista, en el Consell Sumaríssim 21.001, el 8 de gener de 1940. Va passar per diverses presons i greument malalt, va morir al reformatori d'adults d'Alacant el 28 de març de 1942.

Miguel Hernández forma part del patrimoni cultural de la humanitat. No entenia el paper del poeta i de l'ens intel·lectual, si no estava arrelat en un compromís social i polític; no va desertar mai de la seva classe social, de la seva condició de camperol pobre ni del poder transformador de la paraula.

Com a poeta compromès amb el seu temps va trobar en el Partit Comunista d'Espanya (PCE) un lloc natural de treball i de lluita. El seu llegat continua vigent en aquests moments de crisi del sistema capitalista.

El centenari del seu naixement és una ocasió privilegiada per a la recuperació de la memòria històrica, recolzant quantes iniciatives ciutadanes, polítiques i culturals vagin en aquest camí. En aquest sentit l'Ajuntament de Terrassa recolza totes les propostes de la família de Miguel Hernández i altres institucions i associacions, encaminades a la revisió i anul·lació total de la sentència de pena de mort i a la reparació i reconeixement personal del poeta, injustament condemnat per defensar el govern legítim de la Segona República.

Per tot això el grup municipal de Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa de Terrassa realitza la següent proposta d'acord:

1.- Concedir un carrer a Miguel Hernández amb la següent llegenda: "Al poeta del poble Miguel Hernández".

2.- Instar al Govern d'Espanya a la revisió i anul·lació total de la sentència de pena de mort que va ser emesa el 18 de gener de 1940, per un Tribunal Militar a les ordres de la dictadura franquista en el Consell Sumaríssim 21.001, de manera que la seva innocència sigui pública, jurídica i oficialment reconeguda.

3.- Reparació i reconeixement personal del poeta, injustament condemnat per defensar amb la seva obra al govern legítim de la 2a República espanyola i reconeixement del poeta com a patrimoni cultural de tota la humanitat.

dimecres, 14 d’abril del 2010

14 d'Abril: Cap a la República

Per celebrar el 14 d'Abril d'aquest any, Esquerra Unida de Terrassa ha fet arribar a l'Ajuntament de Terrassa aquesta proposta de moció:

Esquerra Unida i Alternativa de Terrassa fa arribar aquesta proposta de moció al Ple municipal i als grups municipals de l'Ajuntament de Terrassa perquè sigui estudiada i presa en consideració, amb la finalitat de que pugui ser aprovada:

D'acord amb l'establert en la Llei de Règim Local i el Reglament Orgànic de Funcionament de les Administracions Locals, el Grup Municipal de... eleva a la consideració del ple de l'Ajuntament de Terrassa la següent moció:

L'AJUNTAMENT DE TERRASSA PER UN PROCÉS CONSTITUENT CAP A LA III REPÚBLICA

PREÀMBUL

Els republicans de tota condició, compromesos amb els ideals de Justícia, Llibertat, Igualtat i Fraternitat, hereus del llegat social, cultural i emancipador de la II República, hem de manifestar el nostre més ferm rebuig de la manera en la qual l'actual Constitució imposa als espanyols una monarquia hereva directa de la dictadura de Franco. Així mateix, no podem acceptar que es prengui a la ciutadania la possibilitat d'escollir la forma d'Estat.

DECLARACIÓ DE L'AJUNTAMENT DE TERRASSA CAP A UN PROCÉS CONSTITUENT PER LA III REPÚBLICA.

Ciutadans/ ciutadanes:

A l'Espanya d'avui, el règim republicà seria el millor marc per a la defensa dels drets i llibertats democràtiques, instrument imprescindible per assegurar l'autogovern dels diversos pobles que formen part del nostre Estat i un mitjà per superar els límits que l'economia capitalista imposa al desenvolupament efectiu dels drets socials.

L'Ajuntament de Terrassa fa una crida al conjunt dels homes i dones per defensar la memòria i els valors de la república dels treballadors i treballadores, de la pau, a denunciar i combatre amb força les diverses accions que pretenen denigrar la realitat del que va ser la II República Espanyola. Per això propiciem una estratègia unitària per a obrir un nou procés constituent. Cridem a iniciar i desenvolupar aquest moviment cívic i polític de caràcter convergent i unitari en tots els nivells institucionals i civils, com a primera llavor per a la consecució de la III República Espanyola, sobre els següents pilars:

1r. - En primer lloc, haurà de vertebrar-se a partir del reconeixement dels drets humans: civils, polítics, socials i mediambientals, d'aquesta manera avançarem cap a una societat de plena ocupació, amb reducció de la jornada laboral i repartiment del temps de treball, amb desenvolupament sostenible, amb protecció social plena i fiscalitat progressiva.

2n. - Plantegem, en el marc del model d'estat republicà, la democràcia radical i participativa, es tracta de portar la democràcia a àmbits avui vedats, com l'economia o la cultura, així com aprofundir en la democràcia política.

3r. - Volem rescatar l'immens valor històric, ètic i polític de l'article sisè de la Constitució Republicana de 1931 per defensar una política de pau: "Espanya renuncia a la guerra com a instrument de política nacional".

4t. - Apostem per un model d'estat inspirat en els valors de l'humanisme laic, que recaigui en el principi de la llibertat absoluta de consciència. Cal derogar l'inadmissible Concordat subscrit amb la Ciutat del Vaticà fa tres dècades i alliberar l'escola pública de l'adoctrinament de la religió catòlica.

5è. - Defensem el valor de l'austeritat, entès com la racionalitat i la sintonia entre les necessitats socials i les aportacions pressupostàries i d'infraestructures necessàries per a la societat.

6è. - La situació política prova la necessitat de construir un Estat federal republicà i solidari que superi la denominada "Espanya de les autonomies". Els territoris federats, per a la construcció del nou Estat, acceptaran com a patrimoni comú de tots els set eixos que desenvolupen la proposta republicana. El desenvolupament legislatiu correspondrà a les Corts Generals de la República i el desenvolupament executiu al Govern Federal. L'Estat tindrà tres administracions: la General, la de cada federació i la municipal, avançarem cap a la comarcalització de cada federació. En l'atribució i execució de les competències es tindrà en consideració el principi de subsidiarietat.

7è. - Pretenem construir la Tercera República Espanyola en el marc d'una Europa federal a partir de l'impuls d'un autèntic procés constituent europeu.

ACORDS

PRIMER. - L'Ajuntament de Terrassa es constitueix en Comissió Promotora de la III República, com ja han fet i avalat els Plens d'altres Ajuntaments, per impulsar un procés constituent cap a la República, utilitzant tots els mecanismes democràtics i pacífics que preveu la Constitució Espanyola als seus articles del 166 al 169.

SEGON. - Fer arribar la present iniciativa a Les Corts Generals, a les Comunitats Autònomes i als Ajuntaments, així com a la Unió Europea i a la Comunitat Internacional per al seu reconeixement i estudi, perquè transcorri per les vies democràtiques, i perquè es facin eco les institucions constitucionalment competents.

TERCER. - Declarem esgotat el model d'Estat actual, i cridem a la ciutadania a demanar la reforma de la Constitució, i la convocatòria d'un referèndum, on siguin els ciutadans i les ciutadanes els i les que decideixin amb vots democràtics, la forma d'Estat que prefereixen per a l'Estat Espanyol.

------------------------------

Caminant cap a la República
Manifest republicà dels i les comunistes

dimarts, 13 d’abril del 2010

Per un Casal al barri de Montserrat !!

Des de fa mes de 40 anys que les reivindicacions d’aquest barri han estat totalment oblidades per els responsables polítics, l’ultima mostra la tenim en la intenció del ajuntament de Terrassa de Construir el Casal De Barri del Districte 2 a la Zona de Torresana. Això es una incongruència quan el ajuntament ha confirmat diverses vegades que ja existia un pacte firmat amb el president Jordi Pujol per a construir aquest en el barri.

D’aquí parteix aquesta noticia… Aquest Diumenge els veïns del Barri de Montserrat es varen mobilitzar per fer un “simulacre” de col·locació de la primera pedra del Centre Cívic. La Reivindicació de caire festiu va tenir molt d’èxit i els veïns varen gaudir d’una jornada reivindicativa on tothom nomes demana el que esta ja concedit des de fa molts d’anys.

Per això seguirem dient Casal de Barri a Montserrat, JA.!!!

Per veure les FOTOS i el VIDEO del acte feu clic aquí !!

dilluns, 5 d’abril del 2010

Sopar a Terrassa per la República

Us animem a assistir i participar al Sopar per la República, que es celebrarà el proper dissabte 17 d'abril de 2010 a partir de les 21h. en el Centre Cívic President Macià de Terrassa (Rambla de Francesc Macià, 189 - barri de Sant Pere Nord).

Aquest acte organitzat per l'Associació de Terrassa per la Tercera República servirà per commemorar el 79 aniversari de la proclamació de la II República. A més, per celebrar el centenari del naixement del poeta del poble Miguel Hérnandez, durant aquest acte es realitzarà una obra de teatre sobre la seva biografia sota el nom "Recoged esta voz", representada pel col·lectiu "Club de la Luna Llena".

El preu del sopar són 15 euros i podeu fer les reserves trucant al telèfon 686528278.

Visca la República!