diumenge, 27 de juny del 2010

Així, NO


CCOO, juntament amb UGT, ha convocat vaga general contra la reforma laboral del Govern de Zapatero per al dimecres 29 de setembre de 2010. Prèviament es faran concentracions i manifestacions el dimecres 30 de juny a diferents ciutats i un acte massiu a Madrid amb delegats i delegades sindicals el dijous 9 de setembre, que tindrà continuació en una assembla conjunta a Barcelona el dijous 16 de setembre.

A Barcelona la manifestació del dimecres 30 de juny començarà a les 18.30h a la plaça d'Urquinaona.

Manifestacions a Catalunya contra les retallades socials

Construïm un bloc social que defensi els nostres drets


dilluns, 21 de juny del 2010

El futur serà nostre

Cuarenta personas asistieron este viernes pasado 18 de junio al encuentro que el PSUC celebró en el Centre Cívic Montserrat Roig de Terrassa, bajo el lema "el futuro será nuestro, luchamos por nuestros derechos".

El acto se inició con el pase de video de algunas imagenes rescatadas de "Terrassa la Roja". La sala del centro cívico estuvo adornada con carteles y fotografías de la actividad y vida del partido de estos últimos años.

El acto fue presentado por el secretario político del PSUC de Terrassa, Ivan Martos, quien expuso el trabajo realizado por el partido durante este año en nuestra ciudad, muy centrado en la lucha contra la crisis económica, el paro y sus consecuencias, la lucha por la Tercera República, la solidaridad internacionalista y la reconstrucción del partido; apoyando siempre todas las movilizaciones populares que han habido. Defendió el papel de los sindicatos y también la necesidad de la Huelga General del próximo 29 de septiembre y de las movilizaciones en el mismo sentido que se están convocando para defendernos de los recortes sociales y de derechos "que tienen la intención de devolvernos al siglo XIX, pues gobierno y patronal nos quieren como esclavos" y auguró el éxito de la misma. Animó a seguir trabajando por la igualdad y la justicia social y a militar en el Partido.

A continuación intervino Albert Escofet, secretario general del PSUC-viu, que analizó la situación política y social actual, criticando al gobierno español y catalán por sus políticas antisociales. Apuntó que estamos en un cambio de ciclo histórico, dónde la izquierda tiene que defender sin complejos un cambio del sistema injusto en el que vivimos. Y los comunistas tenemos que tener un papel muy importante. Después de su intervención algunos asistentes pidieron la palabra para explicar sus propuestas y su visión de la situación en la que estamos.

Acto seguido, se entregaron a los camaradas de la agrupación local los carnets de militante de este año, con una dedicatoria especial por el centenario del nacimiento del poeta del pueblo, Miguel Hernández.

Y por sorpresa de cuatro personas, se hizo un reconocimiento al compromiso militante a los camaradas Josep Martínez, Manuel Linares, Francisco Roldán y Ramón Subías, entregandoles a cada uno una placa

Este encuentro fraternal terminó con un pica-pica para los asistentes y un brindis con cava por el éxito de la huelga general y con "Visca el PSUC!"

dissabte, 19 de juny del 2010

Vine el 27 de juny a Madrid a manifestar-te

Lluitem pel treball
Per una alternativa social a la crisi


Contra l'atac que la reforma laboral impulsada per Zapatero representa contra els drets de la classe treballadora espanyola, el PCE i Izquierda Unida han convocat una manifestació a Madrid per al proper diumenge 27 de juny, a les 12:00 hores, per l'ocupació i la defensa dels nostres drets socials. El PSUC organitzarà un autocar per anar des de Barcelona cap a la manifestació a Madrid. Per apuntar-vos-hi contacteu amb nosaltres al correu electrònic terrassa@psuc.org











------------------------------------

Ha mort l'escriptor comunista José Saramago

Fue la voz que reivindicó justicia y libertad allí donde no la había. Saramago era incombustible, siempre estaba allí donde había algo que denunciar. Si no era su voz eran sus cartas las que firmaban reivindicaciones, manifestaciones y condenas. Fue la voz que defendió a los oprimidos, a los violentados, a los marginados, a los ninguneados. Comunista portugués forjado en la clandestinidad, nunca cedió en sus principios. Nadie le logró callar en vida, y mucho menos la dictadura salazista. No pudo acabar los estudios porque sus padres no podían pagarles, pero se leyó por su cuenta toda la biblioteca del barrio y le dieron uno de los premios Nobel más reivindicativos que ha otorgado la academia sueca.

Pero hoy la muerte le ha retirado la palabra, para siempre, a esta voz lúcida. Echaremos de menos ese faro que nos guió tantas veces, pero nos queda su pensamiento y su obra, literaria, social y política. Tu alma no subirá a esos cielos de beatos. Tu tendrás vida eterna en las mediatecas, en las librerías, en internet. en nuestras mentes. Tu herencia es para la humanidad. Gracias por todo lo que nos has dejado

Muere Saramago y lloran las piedras del mundo. Lloran en las barriadas pobres y en los despachos de los revolucionarios de salón. Muere Saramago y los comunistas del mundo, cada uno de su padre y de su madre, un hilo rojo nos une y nos separa, recuerdan la voz potente, alzada del suelo, voz de la memoria, de uno de los referentes éticos de la izquierda mundial. Campesino, autodidacta, escritor de prosa densa y verdadera, periodista, animal político, describía el mundo de la explotación y la terrible deriva del capitalismo hacia la nada. Manos grandes, como si quisieran consolar el dolor de la tierra; pelo cano, escaso, figura firme y flexible como el junco (Mao, dixit), Saramago era barricada y referente, clavel revolucionario, Grándola, y conciencia singular, colectiva, de los parias. Escribo estas líneas y le pido a mi nieta Lola, muy triste, que ponga la canción de Zeca Afonso. A los viejos las muertes, sabido es, nos afectan poco. Será por no sentir su cercanía. Polvorientas, las mejores novelas de José, reposan en los estantes superiores de la biblioteca. Hace años que no transito por ellas. He seguido leyendo a Saramago con complicidad comunista, como si me importaran sus textos. He sido fiel a pocas cosas: unos principios antiguos, amistades, lecturas. Cada vez que Saramago publicaba una nueva novela alguien me la regalaba. Reconozco que lo leía a saltos, como si su prosa me recordara lo que somos: reconozco también que ya sólo quiero olvidar.

Dentro de unos años, leeremos a Saramago como uno de los prosistas que mejor describió el viaje a ninguna parte del capitalismo, de la democracia moderna. Otros, la mayoría, pasearán por sus páginas destacando su elaborada prosa, su forma ejemplar de concebir los diálogos, lo apesadumbrado de su voz, centinela en un campo incendiado. Leerán un autor descontextualizado, fuera del mundo, y muchos no comprenderán que, al menos durante veinte años, fue un referente ético de la izquierda comunista. ¿Comunista? No estaremos ni en los museos. Ni siquiera en los museos de cera: museos del horror. Saramago, comunista. Escritor. ¡Comunista! ¡Stalin! La historia literaria, como si le importara a alguien, hará justicia, dentro de unos lustros, a uno de los mejores prosistas portugueses del siglo XX. Alguna de sus obras se estudiarán en las universidades y tesis doctorales (ya existen) analizarán sus palabras, sus sintagmas. Saramago comunista quedará como una referencia anodina, marginal. Muere Saramago, despidiéndose de la vida, un día gris de junio y las palabras de la tribu pierden uno de sus mejores escribas. Muere Saramago y su voz de altavoz, de estatua moral, se eleva hacia la Historia. Una historia de cosas pequeñas, de gestos y caricias, de desilusiones y esperanzas. En el imposible espacio de la verdad, donde las gradas son de piedra, Saramago tiene asiento preferente. Describió el mundo y las tropelías de sus enemigos y concibió una península ibérica a la deriva. Saramago, muerto, sigue pensando el modo de transformar la realidad. Para eso escribía.

María Toledano (Mundo Obrero)


dilluns, 14 de juny del 2010

Trobada de militants i entrega de carnets


Us convidem a assistir i participar el divendres 18 de juny de 2010 a partir de les 19:30h. en el Centre Cívic Municipal Montserrat Roig de Terrassa (Avinguda de Barcelona, 180 - en el barri de Ca n'Anglada) a l'acte "el futur serà nostre, lluitem pels nostres drets!", amb la participació de Albert Escofet (Secretari General del PSUC).

Trobada de militants, amics i amigues del PSUC per comentar la situació política i social actual.
Entrega de carnets als i les militants.
Pica-pica per als assistents a l'acte i brindis amb cava per l'èxit de les mobilitzacions, lluites i vagues en defensa dels drets i la dignitat dels treballadors i de les treballadores.


diumenge, 13 de juny del 2010

No en el nostre nom

NO EN EL NOSTRE NOM!

Declaració del Comitè Executiu del PSUC Viu
sobre les retallades socials dels governs Zapatero i Montilla

El pla de reducció del dèficit aprovat pel Govern de la Generalitat de Catalunya és un nou atac al precari estat del benestar dels nostres ciutadans, en la línia de l'aplicat pel govern de Zapatero a l’àmbit de l’Estat. Un i l’altre es pleguen en l'essencial a la demanda dels poderosos per fer recaure la crisi sobre aquells que no l’han provocada. Els grans especuladors, la banca i les institucions internacionals que estan al seu servei (FMI, Banc Europeu) estan desviant les conseqüències de la crisi, que ells han provocat, vers els treballadors i la ciutadania en general. Classes populars que durant anys han estat víctimes de les seves especulacions immobiliàries i financeres i ara de la destrucció de les hisendes públiques, arruïnades per salvar els seus injusts i desmesurats beneficis mitjançant bilionaris ajuts públics destinats al rescat de la banca.

En particular, les mesures sobiranes del Govern de Catalunya afecten als treballadors públics (funcionaris i contractats), incloent els dels serveis semi-privatitzats del Servei Català de la Salut, els de les escoles concertades, els de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials i d’altres. Es tracta d'un atac frontal als serveis públics de Catalunya i, per tant, al salari social de tots els ciutadans i un senyal inequívoc a la patronal per a una reducció generalitzada de salaris als convenis col·lectius i contractes laborals privats.

El fet que a Catalunya existeixi una voluntat d'augmentar els impostos sobre les rendes més altes (sense distingir si són rendes del treball o del capital, i que en tot cas caldria haver plantejat molt abans) no altera el profund caràcter reaccionari, neoliberal i regressiu d'aquest decret, que contribueix a lesionar els drets dels treballadors en allò que depèn del Govern Català

De fet, el govern renuncia a actuar sobre els ingressos i només pretén reduir la despesa. Cal recordar les polítiques fiscals de reducció o eliminació de l’impost de successions i sobre el patrimoni que han disminuït els ingressos en unes quantitats molt superiors a la retallada de la despesa que ara volen aplicar. El decret suposa una retallada de 1.670 milions d'euros, contra uns ingressos de 175 milions per la possible aplicació dels nous impostos.

Assistim en tota Europa al pitjor atac als drets socials desprès de la Segona Guerra Mundial, a la reversió de conquestes i acords socials que han estat a la base d'una etapa de compromís històric entre capital i treball que, tot i no acabar amb el caràcter explotador del sistema capitalista, havia permès un marc d’acció a l’activitat reformista, l’acció sindical i el progrés social.

Aquesta regressió està lluny de ser conjuntural, perquè cap dels elements profunds de la crisi estan sent abordats amb aquestes mesures. Al contrari, la baixada de salaris que s’anirà estenent a tota la societat, la destrucció de serveis, l'augment brutal dels impostos sobre el consum, com l’IVA, així com les pujades de tarifes de serveis bàsics, com l’electricitat, no farà sinó deprimir encara mes l’activitat econòmica i, per tant, retroalimentarà el creixement de l’atur i la destrucció de teixit productiu.

La solució està en una altra línia, ben diferent. Cal un canvi d’estratègia econòmica, un gir en les polítiques laborals, socials i ambientals en què l’Estat incrementi els ingressos, enlloc de retallar la despesa. En què l’Estat recuperi el control democràtic del sistema financer, posi realment fre a l’evasió fiscal, a l'especulació i a la corrupció. Per tant proposem les següents línies d’acció:

* Decidida acció pública per reformar radicalment el sistema financer, recuperant la banca pública (en comptes de liquidar el poc que en quedava amb la transformació de les caixes en simples bancs), gravant fiscalment de debò els especuladors, les multinacionals i la gran banca privada, forçant així un canvi de l'esquema actual o trencant amb les imposicions dels banquers europeus.
* Decidida acció pública per dinamitzar l’economia amb un altre model productiu i de gestió de l’activitat econòmica, basat en la sostenibilitat, l’economia social, els serveis a les persones, el creixement endogen, la producció i el consum locals.
* Decidida acció pública per tal de desenvolupar la protecció social a les classes mes desfavorides, entre elles, els pensionistes, els aturats, desnonats i persones amb elevat nivell de dependència.
* Reducció dràstica de les despeses militars i retorn de totes les missions a l'estranger, començant per l’Afganistan, projectes imperialistes al servei de l’expansió de les multinacionals en la recerca de matèries primeres.
* Reducció dràstica dels pressupostos de la Casa Reial i de les subvencions a l'Església, retall de les retribucions exorbitants de determinats càrrecs polítics i institucionals i democratització participativa de l’assignació dels pressupostos públics donant prioritat a les necessitats dels ciutadans i no de les grans empreses.

El PSUC Viu considera que estem en un moment de ruptura històrica, en què les forces d’esquerra hem de definir netament la nostra posició. No hi ha moltes opcions. La lògica d'acceptar una desfeta històrica de les classes populars i comprometre’s en gestionar la reducció de les conquestes socials és una opció que representa a mig termini la destrucció de l’espai de l’esquerra, des de la socialdemòcrata a la comunista. Un gir no tan diferent del que va suposar que, a l'inici del segle XX, la majoria dels partits obrers institucionals acceptessin com a mal menor votar els pressupostos de guerra que van portar a la Primera Guerra Mundial i a l'esclat de la Internacional, en trair el seu caràcter fundacional pacifista i internacionalista.

En aquest sentit considerem inadmissible la decisió del Consell Nacional d'EUiA, convocat d’urgència en el termini de tres hores, de donar suport com a “mal menor” a les mesures del govern, amb l’argument fal·laç que la reducció de sous calia aplicar-la per imperatiu legal. D’altra banda, EUiA ni tan sols ha discutit les posteriors mesures de “racionalització” del sector públic. I, malgrat això, el grup parlamentari ha decidit votar a favor del conjunt de les polítiques anti-crisi sense sotmetre aquesta decisió a cap òrgan de direcció d’EUiA, tot i la nostra insistència en aquest sentit. Cal un debat profund al si d'EUiA, ICV i tota l'esquerra sobre les implicacions d’aquestes decisions, que no compartim en absolut. La prioritat que alguns dirigents donen a l’“estabilitat” del Govern d’Entesa al preu de no enfrontar-se a la lògica dels retalls neoliberals només porta a augmentar la desconfiança dels ciutadans respecte dels seus representants i afavoreix encara més la dreta, que contempla, encantada, com l’esquerra li fa la feina bruta. Entenem que mai un govern d’esquerres pot ser qui signi la reducció de salaris i serveis, la vulneració de drets llargament reconeguts com el de negociació col·lectiva (amb la retallada de sous a personal contractat de centres educatius i hospitalaris concertats, per exemple). Abans queda la dignitat d’oposar-se clarament i concertar amb els sindicats mesures que suposin la no aplicació pràctica dels retalls o, al menys, la seva compensació per altres vies.

EN CONSEQÜÈNCIA, EL PSUC-VIU ES DESMARCA ROTUNDAMENT I PÚBLICA DE LA POSICIÓ ADOPTADA PER LA COALICIÓ ICV-EUiA EN AQUEST TEMA I FA PALESA LA SEVA VOLUNTAT DE COMBATRE PER TOTS ELS MITJANS AL SEU ABAST LES MESURES SOCIALMENT INJUSTES PROPOSADES PELS GOVERNS ESPANYOL I CATALÀ I APROVADES PELS RESPECTIUS PARLAMENTS.

Proposem adoptar una altra lògica. La que ens mostren entre altres els treballadors i treballadores de Grècia, o els ciutadans d’Islàndia, negant-se a pagar la factura que la gran banca europea vol fer recaure sobre ells. És la lògica de resistir-se a la destrucció de les conquestes socials emprenent una profunda, radical i extensa mobilització social que s’oposi a qualsevol reversió dels drets adquirits. Una mobilització que hauria d’estendre's als càrrecs institucionals que es neguen a ser còmplices d'aquesta insensatesa en comunitats autònomes, municipis i empreses públiques.

Sabem que, malgrat tots els esforços de mobilització, és probable que es donin derrotes i retrocessos, perquè, ara mateix, desmobilitzats per anys de prosperitat enganyosa i desigualment repartida, potser la majoria dels treballadors no estem a l’altura del repte que afrontem. Però la resistència i la mobilització és l'única sortida a mig termini dels problemes que afrontem. No hi ha pitjor derrota que la d’aquell que es nega a lluitar. Si s’accepta aquesta lògica, tal com ha fet el nostre govern, dins d'uns mesos ens trobarem amb nous retalls a mesura que la crisi es faci més profunda. Si no hi ha una contundent resposta, aquestes mesures encara empitjoraran. Al cap i a la fi, els retalls ara aprovats no són sinó el preàmbul d’un atac molt més ampli al conjunt dels treballadors mitjançant una imminent reforma del mercat laboral clarament regressiva. Unes i altres mesures, lluny de permetre superar la crisi, no faran sinó aprofundir-la, en deprimir encara més el consum i l’activitat econòmica i elevar a nivells estratosfèrics l’atur i la precarietat.

El PSUC Viu crida tots els treballadors i ciutadans a donar la més ferma resposta a aquestes mesures a tots els nivells i en totes les formes possibles. Invitem les forces progressistes a obrir un debat ampli sobre el sentit d’aquesta contrareforma, als centres de treball, a la xarxa, als mitjans de comunicació, als centres d'estudi i de recerca, a les associacions de veïns, etc. Cridem tots els corrents i moviments socials progressistes a impulsar l'adopció de mesures concretes i immediates favorables a les grans majories, per tal de revertir l'amenaça que tenalla tan greument el nostre poble. Cridem a conformar un Bloc Social de Defensa dels Drets Ciutadans, que s’oposi al brutal atac de les forces neoliberals que s’ha desfermat arreu d’Europa. Cridem tots els treballadors i ciutadans, de totes les sensibilitats, des de la socialdemòcrata a la comunista, passant per llibertaris, alternatius o ecologistes, a bastir entre tots una altra proposta sobre una lògica totalment diferent, insubmisa, solidària, mobilitzadora i participativa.

Ara l'important no són les etiquetes, sinó les posicions sobre el present i el futur que ens repta de forma tan apressant. Donem tot el suport a les mobilitzacions convocades per les organitzacions sindicals, cridem a la mobilització pel seu èxit, un primer pas per començar a capgirar aquesta situació.

Només la mobilització social i la unitat d'acció sobre propostes clares i concretes poden permetre repel·lir l'agressió en marxa contra les classes populars del nostre país i de tota Europa. Només la coherència i la defensa dels interessos de la majoria pot ajudar a recompondre el teixit social i els valors de l’esquerra.

NI UN PAS ENRERE EN LES CONQUESTES SOCIALS QUE TANT ENS VA COSTAR ASSOLIR! CONTRA LA DICTADURA DEL CAPITAL FINANCER, QUE FA QUOTIDIANAMENT BURLA DE LA SOBIRANIA POPULAR, DEFENSEM UNA SOCIETAT JUSTA, SOLIDÀRIA I DEMOCRÀTICA!

Barcelona, 10 de juny de 2010

dijous, 10 de juny del 2010

V Cicle de Cinema Republicà de Terrassa

Cinquè cicle de cinema republicà i per la recuperació de la memoria amb el tema: La represió del franquisme contra les dones

Si haguéssim de descriure amb una sola paraula la política del franquisme cap a la població derrotada a la guerra, segurament escolliríem la repressió.
L’endemà de l’intent de cop d’estat, Mola afirmava: “Hay que sembrar el terror..hay que dar la sensación de dominio eliminando sin escrúpulos ni vacilación a todos los que no piensen como nosotros. Todo aquel que ampare u oculte un sujeto comunista o del Frente Popular, será pasado por las armas”.
Pocs dies després de l’inici de la guerra, en una entrevista amb el periodista nord-americà Jay Allen, i davant l’afirmació de Franco: “Salvaré a España del marxismo al precio que sea”, el periodista li va preguntar: “¿Eso significa que tendrá usted que fusilar a media España?” La resposta va ser contundent: “Repito, cueste lo que cueste”
La repressió va començar ja durant la guerra amb les execucions a la reraguarda de les tropes franquistes i va continuar al llarg de tota la vida del dictador.
Es va dirigir de forma indiscriminada a dones i homes però les paraules de Millán Astray deixaven veure que hi havia diferencies:”Nuestros valientes legionarios han demostrado a los rojos cobardes lo que significa ser hombre de verdad. Y, a la vez, a sus mujeres. Esto es totalmente justificado porque estas comunistas y anarquistas predican el amor libre. Ahora por lo menos sabrán lo que son hombres de verdad y no milicianos maricones”.
Les dones, no només van patir tortures, empresonaments, judicis sumaris i afusellaments com els homes amb qui havien compartit la lluita. Elles van ser violades, vexades públicament – rapades, passejades nues pels carrers després de prendre oli de ricí , emplomades, ...- van ser empresonades, i en ocasions afusellades, estan embarassades o amb fills petits, que desprès els hi eren arrabassats en complir els tres anys.
Aquest acarnissament no només va ser pel fet de ser dones, si no pel que aquelles dones van representar en el trencament del seu paper tradicional. Van assumir responsabilitats i lideratges en la lluita per la defensa de les llibertats, avançant en el camí de la igualtat. I això el feixisme no els hi perdonava. Nosaltres no ho podem oblidar.

Lloc: Cinema Catalunya

Dia 15 de juny a les 9 del vespre

Els nens perduts del franquisme

Ponent: Montse Armengou: periodista i documentalista de TV3

Els primers anys de la repressió milers de dones, embarassades o amb nens petits, són tancades a la presó en unes condicions infrahumanes.
Els nens moren de fam i de malalties. Moltes mares són afusellades amb la incògnita de què se’n farà dels seus fills. El patiment de les mares s’aguditza quan els nens compleixen tres anys i han de sortir de la presó. Si no tenen família a qui enviar les criatures, l’estat els ingressa en col·legis religiosos o hospicis d'Auxilio Social. El pitjor no és només la separació física, sinó el treball de mentalització que es feia en aquests centres per posar-los contra les idees dels seus pares.

Dia 22 de juny a les 9 del vespre

Que mi nombre no se borre de la historia

Ponent: Javier Ruiz, president de la Fundación Domingo Malagón

Tot just acabada la guerra, amb la caiguda de Madrid, les Juventudes Socialistas Unificadas -JSU- intenten reorganitzar-se sota la direcció de José Peña, un xicot de 21 anys. Quan es detingut, l’obliguen sota tortures a donar tots els noms que coneix. Aixó, juntament amb la infiltració d’un policia anomenat Roberto Conesa ( mes conegut com superagente Conesa durant la transició) fan que pràcticament tota la organització sigui detinguda.
Entre els detinguts hi ha les que més endavant seran conegudes com “Las trece rosas”. Tretze noies entre 18 i 29 anys que van ser torturades a comissaria, engarjolades a la presó de Las Ventas, jutjades en judici militar, condemnades a mort i afusellades la matinada del 5 d’agost del 1939 conjuntament amb 43 companys més.

Dia 29 de juny a les 9 del vespre

La parrillera

Ponent: Maria del Mar Tellez, presidenta del Foro Ciudadano para la Recuperación de la Memoria Histórica de Córdoba

Manuela Díaz Cabezas “ La parrillera”, després de ser detinguda per ajudar als maquis, entre els que s’hi trobava el seu marit, va ser apallissada, vexada i torturada. Malgrat tot no van aconseguir que denuncies a ningú.
L’assetjament a que estava sotmesa per la guàrdia civil la va empènyer a fugir a la muntanya i incorporar-se a la guerrilla.. Allà va tenir el seu fill i, poc després, va perdre al seu marit en un enfrontament amb la guàrdia civil.
Finalment, al desembre de 1944, tot el grup va ser capturat. A ella li van commutar la pena de mort i va sortir de la presó al 1961. Els seus companys van ser executats.


dimarts, 8 de juny del 2010

Èxit de la vaga general del sector públic !!!


Un 75% dels treballadors i treballadores del sector públic segueix la vaga

150.000 persones s'han manifestat avui pels carrers de Barcelona en la jornada de vaga del sector públic convocada en protesta per les mesures proposades pel govern per lluitar contra el dèficit, que inclouen importants retallades en el sector públic. Les altres capitals catalanes també han respost a la crida: 5.000 persones s'han manifestat a Tarragona i Girona, respectivament, mentre les concentracions de Tortosa i Amposta han aplegat 500 i 200 persones. A Lleida la manifestació està prevista per aquesta tarda a les 18 h.

Moltes gràcies per la vostra participació i col·laboració.
Us encoratgem també a continuar manifestant el nostre més rotund rebuig davant les mesures del Govern en les properes mobilitzacions previstes.

CCOO de Catalunya
8 de juny de 2010

---------------------------------
Altres notícies interessants:
La vaga del sector públic té un seguiment d'un 75% a Catalunya
150.000 persones es manifesten a Barcelona contra les retallades socials
Un 80% de treballadors del sector públic segueixen la vaga a Terrassa

dilluns, 7 de juny del 2010

8 de Juny, Vaga General al sector públic


Ante la convocatoria de Huelga General en el Sector Público el martes 8 de Junio, el PSUC-Viu apoya las movilizaciones convocadas por los Sindicatos del Sector Público en defensa de los derechos sociales y laborales, haciendo un llamamiento a los militantes y a la ciudadanía a participar en la manifestación:

MANIFESTACION 8 DE JUNIO SECTOR PÚBLICO
(Plaça Universitat de Barcelona, a las 12:00h)


Contra el Pla del Govern Central

No a la retallada del sector públic



-----------------------------------------------------------
Altres notícies interessants:
Decenas de representantes del movimiento republicano se reúnen en Barcelona
Cinc mil persones a Barcelona contra l'actuació del govern israelià
Nota de Dempeus per la Salut Pública
Salut i Ensenyament perdran almenys mil professionals
CCOO s'oposa a la retallada de la Generalitat perquè va més enllà que la de Zapatero

dissabte, 5 de juny del 2010

Dissabte a La Maurina

Dins de la nostra campanya contra la crisi, aquest dissabte 5 de juny pel matí hem estat presents al barri de La Maurina amb una taula informativa de materials del partit i hem repartit díptics explicatius sobre la retallada de drets del Govern i la necessitat d'una gran mobilització general per defensar els drets de tots i totes.