divendres, 21 de gener del 2011

Sobre els esdeveniments a Tunísia

El Partit Socialista Unificat de Catalunya (Viu) saluda el moviment popular de Tunísia que, com a resposta davant un brutal atac al nivell de vida de la majoria de la població, ha estat capaç de derrocar el dictatorial president Ben Alí i endegar un procès de democratització del país. Malgrat el fet que el partit que recolçava el deposat president continua sent hegemònic al nou govern provisional, esperem que la decisió i la capacitat de lluita demostrades per la població de Tunísia, amb la important contribució dels partits de l’oposició democràtica, i molt particularment del Partit Comunista, garanteixin que el procés no es tanqui amb mesures purament cosmètiques, sinó que aboqui a una autèntica transformació democràtica en tots els nivells de l’estructura social.

Al mateix temps denunciem la hipocresia dels governs europeus i nordamericà, que al llarg dels anys han tancat sistemàticament els ulls davant els abusos perpepetrats per l’ex-president Ben Alí i els seus partidaris, i només ara semblen haver descobert la injustícia imperant sota el seu règim. Això demostra la manca d’autèntiques conviccions democràtiques dels governs de les anomenades democràcies “lliberals”, que només vetllen pel què entenen com “estabilitat” de qualsevol tipus de règim mentre sigui favorable als interessos econòmics dels grans grups empresarials que aquests governs serveixen.

Finalment fem vots per tal que l’experiència del poble de Tunísia serveixi d’exemple per a tots aquells pobles que pateixen les conseqüències de la manca d’autèntica democràcia, no només política, sinó també econòmica, que caracteritza el sistema capitalista mundial.

--------------------

Anàlisi crítica de la reforma de pensions


diumenge, 2 de gener del 2011

Sortida a La Vajol i a La Jonquera

Sortida a La Vajol i Museu de l'Exili (La Jonquera)

El proper dia 29 de gener de l'any 2011 anirem a visitar el Museu de l'Exili situat en la localitat de La Jonquera. Farem una visita guiada al museu, després d'arribar des de Terrassa en autocar.

Després en adreçarem a menjar, en un menjar de germanor i d'intercanvi d'idees i experiències. Per just després anar al poble de La Vajol, molt a prop de La Jonquera.

Aquest poble va ser punt de trobada de sortida cap a l'exili l'any 39, així com magatzem de documentació i tresor republicà. També va ser lloc de reunió del govern republicà que marxava cap a l'exili (amb Negrín al capdavant) i lloc de reunió del govern de la Generalitat de Catalunya (lloc de reunió i pas cap a l'exili del govern i el nostre president Lluís Companys)

Informar-vos que el preu estimat és entre 25-30 euros. Podeu reservar des de la web o personalment a algun de nosaltres.

Més informació