dimecres, 23 d’abril del 2014

Sant Jordi 2014


Avui és la Diada de Sant Jordi !

Com cada any, podreu trobar al PSUC viu i a Joves Comunistes del Vallès Occidental al Raval de Montserrat de Terrassa, a partir de les 9h. del matí fins a les 20h. del vespre.

Tindrem llibres, roses amb poema, i moltes coses més! T'esperem!


dimecres, 9 d’abril del 2014

Manifest del PSUC-viu amb motiu del 14 d'Abril


PELS DRETS POLÍTICS, ECONÒMICS I SOCIALS
PER LES LLIBERTATS NACIONALS DE CATALUNYA
PER LA III REPÚBLICA

Aquest 2014 també és el 75è aniversari de la derrota de la II República espanyola i amb ella de l’inici de la dictadura feixista del franquisme. La repressió de la qual, com han posat de manifest diversos historiadors, fou la més brutal, si exceptuem els períodes de guerra oberta, en la història de l’Europa dels segle XX. Així ho demostren les xifres d’assassinats, empresonats, exiliats i represaliats de tota mena després de la guerra de 1936-1939. Una Transició condicionada per la correlació de forces existent no va permetre la plena superació de quaranta anys de dictadura ni la justícia, la veritat i la reparació pels vençuts en aquella guerra. Avui, alguns dels problemes segueixen pervivent. Si exceptuem el problema de l’exèrcit – avui entretingut amb les missions internacionals- l’Església Catòlica segueix intentant marcar l’agenda de l’estat en qüestions cabdals que afecten als drets cívics; la qüestió agrària, si bé no té la virulència dels anys 30 per transformacions evidents però per un impacte a l’economia general molt menor, podem considerar que ha estat substituïda per un problema social de caire general expressat en l’atur, la precarietat i la pobresa galopants; la forma d’estat no ha estat decidida democràticament pel poble i el problema nacional ha rebrotat de nou. L’estructura jurídico-política de la Transició s’ha esgotat, desbordada per unes reivindicacions polítiques, econòmiques, socials i nacionals que no hi troben cabuda. Tot, agreujat per una crisi econòmica general que a l’Estat espanyol adquireix especial gravetat per les mancances d’una estructura econòmica pròpia d’un capitalisme subaltern parasitari i corrupte, sense distinció entre les diverses fraccions que utilitzen els sentiments i les reivindicacions nacionals per guanyar quotes de poder en la redistribució que comporta la crisi.

És hora d’una àmplia convergència de totes les lluites dels treballadors i treballadores i de tots els sectors que es mobilitzen enfront de les diferents expressions de la crisi i de les sortides que pretén imposar el capital transnacional, l’oligarquia i els sectors socials subalterns a la mateixa, que s’expressi en un programa capaç de representar els interessos de la majoria. Que reculli els canvis polítics i econòmics indispensables per recuperar, desenvolupar i ampliar els drets de tota naturalesa que permetin una vida més digna amb caràcter immediat i per les generacions futures. Que garanteixin la sobirania popular enfront dels dictats de la Troica i una participació solidària en la construcció d’una Europa de justícia i llibertats. Per a aquest objectiu és indispensable que el potencial democràtic que significa la mobilització del poble de Catalunya pel dret a decidir sumi la seva energia a la de tots els pobles d’Espanya. Una història de lluites comunes; uns mateixos interessos de la classe treballadora; molts vincles culturals, econòmics i socials; uns mateixos objectius en el marc d’Europa; exigeixen responsabilitat i visió a llarg termini per part de les forces polítiques i, en especial, d’aquelles que es reclamen d’esquerres. La lliure i plena decisió del poble de Catalunya sobre el futur del seu lligam amb la resta de pobles d’Espanya només pot ser tal en el marc d’un procés general de transformació de l’Estat espanyol que expressi aquella convergència i la hegemonia dels sectors populars, de manera que s’entengui que no hi haurà una democràcia avançada a tota Espanya si Catalunya no decideix lliurament el seu futur, i Catalunya no exercitarà veritablement el dret a l’autodeterminació si no és en el marc d’un procés de transformació democràtica de tot l’Estat, amb la comprensió i la solidaritat del conjunt de la classe treballadora i dels sectors avançats dels altres pobles.

Els comunistes considerem que un procés d’aquestes característiques no pot ser un altre que un procés per la III República espanyola, federal i solidària. Que en el desenvolupament del mateix permeti l’exercici del dret a l’autodeterminació de Catalunya i de la resta de pobles que ho desitgin i en els seu resultat final, en la seva expressió jurídico-constitucional, reculli el caràcter plurinacional, pluricultural i plurilingüístic d’Espanya i l’opció lliurament acceptada d’un estat republicà i federal.

El PSUC-viu crida a participar a totes les convocatòries unitàries de commemoració de la proclamació de la IIª República i de lluita per la IIIª, particularment les de 9 Barris el diumenge 13, la concentració del mateix 14 d’Abril a la Plaça Sant Jaume de Barcelona i la de Figueres l’11 de Maig referent al 75 aniversari de la celebració de la darrera sessió de les Corts republicanes.

Actes de commemoració i reivindicació de la República a Terrassa

Des de l'agrupació del PSUC-viu de Terrassa participem conjuntament amb l'Associació de Terrassa per la Tercera República i la resta d'organitzacions republicanes de la ciutat, en els actes de commemoració de la II República i de reivindicació de la III que tindran lloc els dies 12, 13 i 14 d'Abril.

Animem a participar en aquests actes a totes les persones i/o grups que s'identifiquin amb els ideals republicans.

El programa d'activitats és el següent:




Ara més que mai, en aquests moments de crisi i descrèdit del règim monàrquic, es fa patent la necessitat de proclamar una República Federal i Plurinacional, però sobretot de caràcter social.

Visca la República !