dilluns, 2 de juny del 2014

Per la III República: Referendum i procés constituent



L’abdicació de Joan Carles I en favor del seu fill és un intent de frenar el descrèdit de la monarquia. L’esgotament d’una forma d’estat que el poble no va poder elegir democràticament, en el marc d’un procés de transició marcat per un equilibri desfavorable a la plenitud dels anhels de democràcia i llibertat, forma part d’una situació de crisi general econòmica, social i política. D’aquesta situació no se’n pot sortir amb operacions de maquillatge. No serveix el canvi d’un Borbó per un altre, entre d’altres coses perquè es tracta d’una monarquia corrupta, enriquida en l’exercici del càrrec mentre la majoria del poble està patint una crisi sense precedents, amb atur, treball precari, desnonaments, augment del cost de la vida, privatitzacions i retallades de serveis públics, venda de patrimoni públic, retallades de drets polítics, cívics i socials. I en un marc de negativa al reconeixement de la realitat plurinacional de l’Estat.

L’augment de les mobilitzacions populars i el resultat de les darreres eleccions europees, assenyalen la possibilitat i la necessitat d’un altre camí: la confluència en un gran bloc social i polític de la majoria de les dones i homes dels pobles de l’Estat que, per mitjà de la mobilització i de noves majories parlamentàries, obri un procés constituent que garanteixi la lliure i democràtica decisió sobre la forma d’estat i el dret a decidir dels pobles d’Espanya i que conclogui amb una constitució que reconegui i garanteixi efectivament les llibertats polítiques i els drets econòmics, socials i culturals. En aquest procés el PSUC-Viu defensarà la seva opció de la III República, Federal i Solidària.

Fem una crida a totes les organitzacions polítiques i sindicals, associacions, plataformas i persones que a Catalunya defensen l’opció republicana, a convocar actes, concentracions, manifestacions i a penjar banderes republicanes i senyeres arreu del nostre país en favor d’aquell procés constituent, i a accelerar la constitució d’un organisme unitari que respongui a la situació actual i a la necessitat de creixement i articulació d’un ampli moviment per decidir sobre la forma d’estat i sobre el lligam entre els pobles d’Espanya.

Tothom a les places dels ajuntaments a les 20’00 hores d’avui per la III República. A Barcelona, a les 20’00 hores a la plaça Catalunya.

2 de juny de 2014



diumenge, 1 de juny del 2014

Comunicat PSUC-viu sobre el desallotjament de Can Vies


Des del PSUC Viu volem expressar el nostre rebuig a la situació que ha viscut el barri de Sants de Barcelona durant aquesta setmana, a on el control i la repressió policial que s'ha establert arran del desallotjament del CSA de Can Vies, ha portat a un gran nombre de detencions arbitràries i injustificades.

Entre aquests detinguts, es troba un militant de la nostra organització juvenil, Joves Comunistes(JC), al qual donem tot el nostre suport i la nostra solidaritat, junt amb la resta de persones que han sofert les represàlies d´aquest règim.

Des del PSUC Viu recolzem i cridem a participar en les accions que es duguin a terme per defensar els drets dels detinguts, tal com va passar ahir a la Ciutat  de la Justícia, i en les properes mostres de lluita i solidaritat que col·lectivament afrontem.

 31 de Maig de 2014