diumenge, 17 de gener del 2016

El PSUC proposa que Terrassa s'adhereixi a la Xarxa de municipis lliures de tràfic sexual de dones i menors

Des del PSUC-viu de Terrassa (partit que forma part d'EUiA) ens hem posat en contacte amb els grups municipals d'esquerres de l'ajuntament de Terrassa (PSC, TeC, ERC i CUP) per proposar-los que presentin i donin suport en el proper Ple municial una moció que té com a finalitat que Terrassa s'adhereixi a la "Red de municipios libres de tráfico de mujeres y menores para la explotación sexual".

Informar que aquesta xarxa va nèixer el passat novembre a Zamora, on l'ajuntament s'hi va sumar. Des de llavors diverses localitats de l'estat espanyol i de Portugal estan discutint i aprovant aquestes mocions d'adhesió i de suport. A Catalunya, aquest mes els ajuntaments de l'Hospitalet de Llobregat i de Santa Coloma de Gramenet s'hi adhereixen.

A més, el Moviment Democràtic de Dones està organitzant, per al dia 6 de febrer a Barcelona, ​​una jornada de debat i mobilització amb el lema "Ciutats Lliures de Tràfic de Dones i menors per a l'explotació sexual". L'acte abolicionista se celebrarà durant tota la jornada del primer dissabte de febrer al Palau Macaya de la ciutat comtal. Podeu trobar info sobre aquesta jornada a la web: https://barcelonalibretrata.wordpress.com/

També us recomanem la web de la Xarxa de municipis lliures de tràfic de dones i menors ( https://redlibretrata.wordpress.com/ ) on es recull la moció que proposem aprovi el nostre ajuntament per un municipi lliure del tràfic de dones i nenes a la que defineix la prostitució com una forma d'explotació que ha de ser abolida i no una professió que cal reglamentar perquè "és una forma de violència de gènere extrema ", un abús que no es transforma pel fet de pagar diners per exercir-lo.

La moció argumenta com la legitimació de la prostitució implicaria la legitimació implícita de les relacions patriarcals amb un sistema de subordinació i dominació de les dones, socialitzant als nens i nenes en valors clarament diferenciats on els homes poden comprar i pagar per usar el cos, l'atenció i el temps de les dones.

Els municipis que se sumen a la xarxa es comprometen a realitzar una campanya periòdica per sensibilitzar i convèncer la població que la prostitució és igual a violència de gènere i explotació de les dones. També exigiran al govern central una normativa que penalitzi, com a Suècia, als homes que compren a les dones, i que en cap cas anirà contra les dones prostituïdes. I, entre altres coses, apostaran per una intervenció preventiva en les causes de la prostitució encaminada a eradicar la precarietat del mercat laboral i les condicions d'explotació.

PSUC-viu de Terrassa