dimarts, 23 de febrer del 2016

"Migas" populars de la XSP


Com ja sabeu l'any passat vam iniciar un projecte d'hort urbà a la nostra ciutat, #SembrantSolidaritat. El conformem 12 famílies, la majoria estem a l'atur i els que treballem no arribem a fi de mes. El nostre hort té un marcat caràcter social, solidari i ecològic. La nostra horta comunitària va íntegrament destinada a la nostra #DespensaSolidaria i si no tenim suficient 1/5 part de les parcel·les han de donar els productes per acabar abastint a les famílies amb productes frescos. Però clar necessitem finançar-nos per poder continuar amb el projecte: necessitem reparar les eines, comprar planter ecològic per abastir-nos de llavors pròpies, també necessitem compost. Tot això requereix diners i és per això que anualment celebrem una "Migas Populars". Esperem que vulgueu gaudir amb nosaltres aquest dia.

Us hi esperem!

Xarxa de Solidaritat Popular de Terrassa


diumenge, 21 de febrer del 2016

En suport a la lluita dels treballadors dels Transports Municipals de Barcelona

El Comitè central del PSUC viu vol fer arribar el suport del partit als treballadors de TMB per les mobilitzacions que estan duent a terme per a conseguir convenis a Autobusos i Metro que puguin ajudar a fer realitat el que es diu al pla de xoc per als primers mesos de mandat del programa electoral de Barcelona en Comú, de la que formem part, i que diu el següent:
            “...l'Ajuntament genera milers de llocs de treball en empreses i en el tercer sector per mitjà de la seva activitat de contractació pública de serveis. En molts casos, es produeixen situacions de precarietat laboral.
            L'objectiu del pla que proposem és utilitzar totes les competències municipals per garantir els drets laborals bàsics tant dels treballadors municipals com d'aquells que treballen en empreses contractades per l'Ajuntament.”
Les declaracions d'Ada Colau comminant a que s'aixequés la convocatòria de vaga per a negociar amb els treballadors van ser especialment desafortunades i com no podia ser d'una altre manera han tingut ja una rectificació que es feia imprescindible. No tant per les seves conseqüències concretes en el conflicte de metro en el que ens consta que s'està ja negociant, tot i que no amb tota la intensitat que caldria i que demana el comitè d'empresa, i evidentment no s'han desconvocat les vagues, sino per l'efecte perniciós que poden tenir per altres treballadors que no tenen la força i la capacitat de lluita dels de TMB, que estan tornant a demostrar una unitat exemplar.
Hem de valorar també i donar suport, a que els treballadors uneixen a les seves reivindicacions laborals la exigència de total transparència en la gestió de l'empresa. Compromís ineludible de Barcelona en Comú amb els seus votants. Aquesta és una qüestió que mostra que estem davant un conflicte no només laboral, sino també d'implicacions polítiques, per les caracterísitiques de TMB i en la que el govern municipal ha de comprometre's.           
Comitè Central del PSUCviu
Barcelona, 13 de febrer de 2016

dissabte, 20 de febrer del 2016

Participa, Debat, Decideix

El passat divendres 12 de febrer per la tarda EUiA de Terrassa vam realitzar una assemblea per debatre i respondre el qüestionari de la Fase 1 de la propera Assemblea Federal d'IU (convocada al maig). En aquesta primera fase les assemblees de base de tot l’Estat hem de treballar una consulta per tenir una completa valoració de com veiem l’organització, el context polític i el futur. Aquesta consulta l’hem anomenat “Participa, Debat, Decideix”. L’objectiu de tot el nostre procés assembleari és el de reflexionar, avançar i adaptar l’organització al context polític. Ens posem mans a l’obra per iniciar les etapes de l’Assemblea Federal d’IU amb l’objectiu no només de reflexionar i debatre políticament, sinó també de pensar col·lectivament sobre l’esquerra que necessita el país i adaptar-nos a aquest repte.

Podeu trobar més info sobre la guia de treball d’aquesta primera fase de debat a la web:





divendres, 19 de febrer del 2016

Sobre la compra de autobuses en Terrassa

El pasado pleno municipal cerró la sesión sin acuerdo en cuanto a la compra, de carácter urgente, de vehículos para la renovación de la flota de autobuses del servicio de transporte público de nuestra ciudad. Ante este hecho desde EUiA de Terrassa queremos poner de manifiesto nuestra preocupación por el posible deterioro, más si cabe, de un servicio indispensable para la movilidad de miles de ciudadanos. Al margen de valoraciones técnicas el consistorio debe garantizar un servicio de calidad.

Nos mostramos perplejos ante la instrumentalización partidista que se está haciendo de este tema en concreto. Por lo que nos sumamos a las reivindicaciones de entidades ciudadanas cómo la FAVT o los/as representantes de los/as trabajadores/as de la empresa de autobuses (TMESA), los cuales reclaman un acuerdo en el consistorio para garantizar la continuidad del servicio en la mayor brevedad posible.
Ante una flota de vehículos envejecida la cuál hace años debió ser renovada, y ante las numerosas averías y problemas (con incendios en los vehículos) de los últimos meses, reclama la situación de una solución urgente. El autobús es un medio de transporte indispensable para las clases populares y trabajadoras, sin la cuál se hace difícil asegurar la movilidad en la ciudad. Exigimos a los grupos municipales que dialoguen y lleguen a un acuerdo en el próximo Pleno que autorice la compra de una nueva flota, teniendo en cuenta la urgencia de la renovación y la aplicación de criterios mediombientales.
Entendemos que en este asunto hayan habido diferentes posturas entre el gobierno y la oposición pero al mismo tiempo sabemos que posiciones maximalistas no resuelven la problemática que hay encima de la mesa y tan solo consiguen dilatar la renovación de la flota que es el objetivo último para dar el mejor servicio posible en nuestra ciudad.
Recordamos además la problemática de la concesión del servicio de autobuses en Terrassa no está solucionada. Desde EUiA hemos defendido siempre la necesidad de remunicipalizar este servicio, y no externalizarlo. También recordamos que algunos barrios de la ciudad han visto los últimos meses cómo se han reducido los recorridos de los autobuses o han eliminado algunas paradas. Reclamamos soluciones y que no hayan barrios dónde la ciudadanía no pueda utilizar este servicio tan necesario.

II Escola de Formació Joan Comorera


La Secretaría de Formación del PSUC organiza la II Escuela de Formación Joan Comorera.
La Escuela tendrá lugar el próximo sábado, día 20 de febrero, en el local del Comité Central del partido.

El programa será el siguiente:

PRESENTACIÓN DE LA ESCUELA
(Edu Núñez)

10:00 a 12:00 horas 
Micromachismos
(A cargo de la Secretaria de la Dona del PSUC.)

12:10 a 14:00 horas 
Videofórum sobre la Revolución Rusa
(Moderará Bernat Martí, de la Secretaria de Formació del PSUC.)

16:30 a 18:30 horas 
El futuro del sindicalismo y el futuro sindicalismo
(A cargo de Javier Pacheco, Secretario General de la Federación de Industria de Comissions Obreres de Catalunya)

18:30 a 20:30 horas 
El papel del Partido Comunista en la Unidad Popular
(A cargo de Jon Hernández, Secretario General del Partido Comunista de Euskadi)