dilluns, 5 de maig del 2008

Pel canvi de la llei electoral

Les eleccions del 9-M han posat de manifest que la llei electoral espanyola és injusta, discriminatòria i dubtosament constitucional. Les seves conseqüències vulneren el principi constitucional d'igualtat de les persones --pel que fa al valor del seu vot-- i de proporcionalitat electoral.

Aquest sistema electoral fa que la tercera força política en vots (IU/ICV-EUiA) tingui 2 diputats amb quasi 1 milió de vots. Amb aquest sistema s'afavoreix als partits majoritaris i el bipartidisme, es limita el pluralisme i s'empobreix la democràcia.

Aquesta situació ha de ser corregida. De no canviar-se, es veu afectat el més elemental fonament democràtic d'una persona, un vot, es deixa centenars de milers de persones sense representació parlamentària i es distorsiona la representació. Això no pot ser admissible en una democràcia.

Per això demanem al Congrés dels Diputats que promogui la creació d'una Comissió Parlamentària per a la Reforma del Sistema Electoral per a canviar l'actual Llei, i que la reforma sigui efectiva a les properes eleccions generals.

La nova Llei ha d'assegurar la proporcionalitat en la representació, assolir una veritable igualtat de vot, facilitar la participació i garantir el pes institucional de cada força, en funció del nombre de vots que els dóna la ciutadania.La reforma de la Llei Electoral és una qüestió de justícia i de millora de la democràcia.

SIGNA A:
http://www.reformadelalleielectoral.cat/
http://www.leyelectoraljusta.es/