dilluns, 27 d’octubre del 2008

Pel dret al treball digne, vine al Sopar del Pobre !!

La crisi financera internacional està empitjorant dràsticament la situació dels treballadors: pujada de l’atur, regressió dels salaris, increment dels preus i de les hipoteques, acomiadaments massius, tancament i expedients de regulació (ERO), temporalitat al treball i incertesa. En aquest context la UE ha decidit que la crisis la paguem nosaltres, els treballadors, aprovant mesures com les 65 hores setmanals o la directiva de retorn.

Les burgesies i les seves forces polítiques continuaran consensuant als parlaments i les institucions de la UE, privatitzar, desregular i subvencionar amb diners públics a qui s’han fet rics.

Al nostre país la situació s’agreuja com a conseqüència de la desindustrialització, el descens de la construcció i la caiguda del turisme. I la gran majoria dels grups parlamentaris volen aplicar “mesures d’ajust pels treballadors” com abaratir el acomiadament, no aplicar la clàusula de revisió salarial, etc.

La Nit de l’Empresari, patrocinat per la CECOT, premien als que millor exploten els seus recursos, incloent-hi els seus treballadors, mentre en la nostra comarca l’atur oscil·la les 50.000 persones i els tancaments d’empresa per suspensió de pagaments i ERO’s van en augment. Tot i això el “senyor” conseller d’economia Antoni Castells del PSC vindrà com sempre a aplaudir i compartir amb l’administració local l’entusiasme empresarial que està generant aquesta crisi.

El que el govern ha de fer en comptes de donar els nostres diners als bancs: donar-lo a les famílies per que puguin pagar les hipoteques; demanar responsabilitats penals i polítiques als causants de la crisi; nacionalitzar la banca per poder donar crèdits sense interessos a les PYMES; intervenir en la SEPI per obtenir un sector industrial públic fort i sanejat o­n càpiga tot empresa que vulguin deslocalitzar; implantar la jornada laboral de 35 hores de treball setmanal perquè tots poguem treballar; recuperar l’impost del patrimoni perquè pagui el que més tenen; implantar la tasa Tobin per a que moure capitals d’un país a altre tingui un cost per a tots els bancs i multinacionals.

A més a més, en aquests moments es fa imprescindible garantir i incrementar la despesa en Sanitat Pública, Educació i Pensions, unes conquestes socials per les que els treballadors hem lluitat tants i tants anys, i en temps de crisis són més necessàries que mai.

Per tot això, convoquem a tots els treballadors i totes les treballadores de Terrassa, a lluitar pel nostre dret al treball i a una vida digna, el dijous 6 de novembre, a les 20h. davant del Recinte Ferial de Terrassa (Passeig 22 de Juliol).

Més informació a:

http://www.kaosenlared.net/noticia/pel-dret-treball-digne-vine-sopar-pobre