dilluns, 19 de juliol del 2010

No acatem les retallades de drets socials

Des d'Esquerra Unida i Alternativa de Terrassa demanem al grup municipal de la nostra coalició (ICV-EUiA) que rebutgi en el proper Ple de l'Ajuntament de Terrassa del 21 de juliol la retallada salarial que pretén imposar contra els treballadors i les treballadores municipals. Posicionar-nos en contra de les retallades socials en la mateixa línia i en coherència amb la posició contrària que van prendre IU i ICV en el Congrés dels Diputats.

Creiem que és en aquests moments on es mostren els valors d'esquerres, la defensa dels drets socials i dels serveis públics. No podem recolzar privatitzacions encobertes ("externalitzacions") ni el deteriorament dels nostres drets. En una situació de crisi és on la ciutadania necessita més la qualitat i protecció dels serveis públics.

Proposem també a la resta de grups municipals progressistes de la ciutat una profunda reflexió sobre el que suposen aquests atacs als drets ciutadans, aquest retorn al segle XIX que alguns volen fer a la nostra societat (especialment la dreta i la patronal). De la mateixa manera que els grups que donen suport al Govern català estan parlant aquests dies de no acatar la injusta sentència del TC sobre l'Estatut, l'esquerra no ha d'acceptar aquesta pèrdua injusta de drets socials que suposen les mesures que està prenent el Govern central.

Les mesures presentades pel Govern, i que el nostre Ajuntament pretén aplicar acríticament, per sortir de la crisi són un nou atropellament als drets dels treballadors i les treballadores, pel que és necessari expressar el rebuig més contundent per part de qui sense haver estat els causants de la crisi, som qui estem pagant les seves conseqüències. Les mesures que pretenen imposar-nos són desequilibrades i injustes, confirmen l'ofensiva del neoliberalisme, dels mercats financers, contra els drets dels treballadors i l'anomenat estat del benestar. Nosaltres volem que la crisi la paguin els seus responsables.

S'està produint un sever atac a l'Estat social, ordenat pels mercats financers als governs submisos. Entenem que la feina que ens pertoca a l'esquerra transformadora és precisament el de donar un toc d'atenció a la ciutadania per a que es "rebel·li" contra la política de caràcter neoliberal que s'està posant en marxa a Europa i al nostre país i que està generant la pèrdua dels drets històrics dels treballadors després de segles de lluites.

A més temem l'arribada després dels retalls socials, l'aprovació de la reforma laboral i la previsible privatització de les caixes d'estalvis, els retalls a les pensions, l'atac a tot alló públic, especialment a la sanitat i l'educació, l'augment dels impostos indirectes i tot un paquet de mesures que atempten directament contra els drets històrics de les classes populars i de la gran majoria de la nostra societat. Però sobretot són mesures que beneficien el gran capital i NO PRETENEN CREAR OCUPACIÓ, van només a buscar el benefici empresarial, per la qual cosa la Vaga General del 29 de setembre és en primer lloc una mobilització per exigir ocupació estable, digna, segura i amb drets.

Esquerra Unida i Alternativa de Terrassa es solidaritza i recolza les reivindicacions i mobilitzacions que els treballadors i treballadores de l'Ajuntament de Terrassa estan realitzant. És una mobilització contra una política i una filosofia que encoratgen un progressiu desmantellament del model social, que es basa en un conjunt de drets irrenunciables per a la ciutadania, prestats per institucions públiques, que han de ser protegits i eficientment han de ser gestionats. Per a la qual cosa els empleats públics que, dia rere dia, garanteixen el seu funcionament, han de ser tractats amb respecte pels governants, qui no poden continuar ignorant la justícia de les seves reivindicacions salarials i laborals, ni menyspreant el dret a la negociació col·lectiva que els assisteix i que, de manera reiterada, se'ls ve usurpant.

Esquerra Unida i Alternativa entenem la necessitat de canviar aquestes polítiques per d'altres a favor dels interessos de la majoria, especialment dels treballadors i les treballadores, i construir una altra política econòmicament més equitativa, justa i solidària que, des de la recerca de la plena ocupació, garanteixi drets socials i consolidi i ampliï els serveis públics.

Avui, Esquerra Unida i Alternativa diu: ciutadans i ciutadanes de Terrassa, aixequeu-vos, aixequeu-vos contra la precarietat, contra la desocupació, contra la pobresa, contra la marginació, defensem els nostres drets acumulant forces, recolzem la Vaga General del 29 de setembre.