dilluns, 21 d’octubre del 2013

El 24 d’Octubre, vaga educativa: Aturem la LOMCE !

En el marc de la crisi capitalista que estem patint, les classes oligàrquiques financeres i els seus còmplices, han passat a l’ofensiva per tal d’incrementar els seus beneficis i consolidar la seva hegemonia social i ideològica com a classe dominant. 

L’estratègia de l'ofensiva neoliberal passa per destruir el que queda de l'anomenat "Estat del Benestar" nascut a mitjans del segle passat a Europa, és a dir, vol dilapidar les conquestes econòmiques, socials i democràtiques que la classe treballadora va guanyar amb les seves lluites durant molts anys.

L’educació no queda al marge d'aquesta ofensiva, la pròpia LOMCE (Ley Orgánica para la Mejora de la Calidad Educativa), més coneguda com a “llei Wert”, ho posa de manifest:

  • És una llei antidemocràtica i autoritària que acaba amb la democràcia als centres, que ha sigut dissenyada al marge dels docents, els pares, etc.

  • És una llei antisocial perquè afavoreix els centres privats i concertats vers els públics, perquè dificulta l’accés a una educació de qualitat a les classes populars que disposen de menys recursos econòmics.

  • És una llei retrògrada que segrega per motius de sexe, creences, nivell adquisitiu i/o acadèmic. És una llei que descansa en prejudicis ideològics de tall franquista.

  • És una llei que es carrega la normalització lingüística que tan bons resultats ha donat a Catalunya, que vol dividir el poble català en funció de la llengua.

No podem quedar-nos de braços creuats mentre es mercantilitza l’educació i li neguen el futur als nostres fills i filles, eliminant la possibilitat de que accedeixin al coneixement i de realitzar-se no només professionalment, sinó també com a persones íntegres.

Per tot això, l’agrupació local del PSUCviu a Terrassa recolza la vaga educativa d'aquest dijous, 24 d’Octubre, i fem una crida per aconseguir el màxim seguiment, tant a la pròpia vaga com a les diferents mobilitzacions contra la LOMCE.


No volem tornar quaranta anys enrere ! Aturem la LOMCE !