diumenge, 4 de març del 2007

8 de Març, Dia de la Dona Treballadora

8 de Març, exigim realitats!

Aquest 8 de març, el PSUC-viu, vol denunciar un any més, que la situació de desigualtat que persisteix socialment entre homes i dones, és inadmissible.

És inacceptable que encara avui romanguin situacions de discriminació tan alarmants com les enormes tasses d’atur femení, les ínfimes tasses d’activitat, la discriminació salarial en els mateixos treballs i l’explotació en massa de les dones amb els contractes temporals, al que s’ha d’afegir la situació específica d’explotació brutal de les dones immigrants.

És indefensable que els governs i les institucions, segueixin frenant i alentint les polítiques d’igualtat, sota múltiples pretexts:

• La Llei estatal Integral contra la violència, parca en pretensions transformadores i gairebé nula en pressupost. Donada aquesta mala experiència de la llei estatal, esperem que no es reprodueixi el mateix en la futura llei catalana.
• La tant anomenada Llei de Dependència, escassa en objectius i amb tendència de seguir relegant a les dones a les tasques de cura i atenció, sota el pretext d’un “sou”.
• El projecte de Llei d’Igualtat, garrepa en propòsits renovadors, laboralment deixa tot en mans de la negociació col·lectiva i posterga la paritat per a “altre moment”,
• la manca de polítiques cap a les dones prostituïdes que abordin amb fermesa aquesta forma extrema de violència de gènere. No volem viure en un País on l’estat sigui el proxeneta.
• la nova legislació de l’avortament, que segueix tancada en un calaix siguent tan necessària. Per altra banda felicitem a les dones portuguesses per haver avançat en la despenalització de l’avortament a Portugal.

I és insostenible que en aquestes alçades de la Història, la igualtat real segueixi siguent una aspiració; que els espais de participació i òrgans de poder, siguin masculinitzats; que no existeixin organismes que desenvolupin polítiques d’igualtat transversals; que no hagi una coordinació plena per a tallar els elements que motiven la violència masclista; que no existeixin polítiques eficaces per a impedir el sexisme en l’educació i en els mitjans de comunicació públics.

És per això, que el PSUC-viu, i des de la Secretaria de la Dona manifestem:

• Que és urgent desenvolupar un autèntic Estat de Benestar que potencií la participació social plena de les dones; que afavoreixi la seva incorporació en l’àmbit públic, professional i laboral.
• Que és inajornable que s’adoptin les mesures polítiques necessàries per acabar amb la imatge continuada de presentar les dones com a objectes, a través de les campanyes i disposicions legislatives integrals.
• Que és improrrogable el compromís explícit per a acabar d’una vegada per totes amb la desigualtat entre dones i homes, a través d’un Pacte d’Estat que comprometi a totes les forces polítiques i organitzacions de dones, que abarqui tots aquells aspectes en que les discriminacions es manifesten.

Dijous 8 de Març, Manifestació pels drets de les dones treballadores, a les 19h. a la Plaça Universitat, de Barcelona