dijous, 1 de març del 2007

Meyer exigeix a Europa responsabilitats sobre l'atac feixista a Terrassa

L’EURODIPUTAT D’IZQUIERDA UNIDA, WILLY MEYER, PREGUNTA A LA COMISSIÓ SOBRE LES AGRESIONS SOFERTES PER QUATRE JOVES A TERRASSA PER PART DE GRUPS NEONAZIS.

Brussel·les, 26 de febrer de 2007.

L’eurodiputat d’Izquierda Unida, Willy Meyer, ha preguntat a la Comissió Europea sobre l’agressió que el passat dissabte, 17 de Febrer, van patir quatre joves de Joves Comunistes i Joves d’Esquerra Verda, organitzacions juvenils d’esquerra de Terrassa per part de grups ultradretans. Fruit d’aquesta agressió, els quatre joves han hagut rebre assistència mèdica i fins i tot un d’ells segueix ingressat a causa de les greus lesions que pateix.

Meyer ha insistit en la necessitat de que “davant aquestes situacions tots, ciutadans i ciutadanes, partits i institucions sumem esforços per aconseguir eradicar aquests actes violents que atempten contra la llibertat i la democràcia”.

A la pregunta, l’eurodiputat Meyer insta a la Comissió Europea a que demani a les autoritats espanyoles una investigació per aclarir els fets i exigir responsabilitats, a la vegada que s’interessa per saber quin tipus d’accions o plans ha posat o pensat posar en marxa la Comissió per evitar que aquest fets es tornin a repetir.

Meyer ha condemnat les agressions que “ pretenen coartar la llibertat d’expressió i d’opinió” i s’ha adherit a les mostres de solidaritat que des de diversos sectors de les esquerres estan reben els joves agredits.

Aquesta és la pregunta presentada:

El pasado sábado día 17 de febrero por la noche cuatro jóvenes pertenecientes a diversas organizaciones juveniles de izquierdas de Terrassa (España) sufrieron una agresión por parte de unos supuestos grupos fascistas. Fruto de esa agresión los cuatro jóvenes tuvieron que ser tratados en urgencias médicas y uno de ellos sigue hospitalizado a causa de las graves lesiones provocadas.

Desgraciadamente, este tipo de agresiones en Terrassa así como en otras ciudades de la zona se producen de forma periódica. Ante este tipo de situaciones es necesario que todos, ciudadanos, partidos e instituciones unamos esfuerzos para conseguir erradicar estos actos violentos que atentan contra la libertad y la democracia.

Ante la grave situación expuesta:

- ¿Tiene conocimiento la Comisión de las agresiones a las que se hace referencia?

- ¿Qué tipo de valoración le merecen a la Comisión este tipo de actos violentos?

- ¿Piensa la Comisión pedir a las autoridades competentes que investiguen el caso?

- ¿Qué tipo de acciones o planes ha puesto o piensa poner en marcha la Comisión para evitar que sucedan este tipo de agresiones por parte de supuestos grupos neonazis?