diumenge, 25 de febrer del 2007

Èxit de la concentració en contra de les agressions feixistes a Terrassa

Joves Comunistes i el PSUC viu de Terrassa expressem el nostre total rebuig als fets ocorreguts a Terrassa el cap de setmana passat, on un grup de neonazis van apallissar a un camarada de Joves Comunistes i del PSUC-Viu i van ferir altres companys de Joves d’Esquerra Verda d’ICV mentre passejaven per la nostra ciutat.

Desitjem i esperem que els afectats es recuperin sense més complicacions i que els responsables de l’agressió siguin castigats. No volem que això torni a passar mai més, per això exigim mesures a les institucions públiques per frenar aquests fets, i demanem que l’Ajuntament de Terrassa, tal i com va fer el de Castellar del Vallès, declari Terrassa com a “ciutat antifeixista”.

Denunciem un fet gravíssim, que per desgràcia s’ha anat repetint amb massa regularitat a molts pobles i ciutats de Catalunya (sobretot a la nostra comarca), així com a d’altres parts de l’Estat. De la mateixa manera denunciem la passivitat demostrada en múltiples ocasions per les forces policials i la fiscalia a l’hora d’investigar les organitzacions terroristes d’extrema dreta que hi ha darrera d’aquestes agressions. Són organitzacions amb el clar objectiu de sembrar el terror en les persones amb inquietuds socials o amb iniciativa política progressista. Aquest no ha estat el primer cas de violència feixista i en massa ocasions els responsables d’aquestes agressions han sortit impunes dels processos judicials quan s’hi ha arribat. Aquesta situació no es pot tolerar, ni pot continuar.

La solució en cap cas pot passar per pagar amb la mateixa moneda. Davant les agressions i la violència feixistes, els comunistes ens reafirmem en els principis democràtics i socialistes i en la necessària organització de tots i totes per defensar-nos de futures escomeses.

Els autors de la brutal agressió estan alimentats pel clima de crispació derivat de la involució política propiciada pel PP i els seus satèl·lits, així com per la COPE i altres mitjans de comunicació de dretes.

Per últim, agraïm la solidaritat demostrada per altres organitzacions polítiques i moviments populars respecte d’aquestes agressions, i cridem a la necessària unitat de les forces veritablement democràtiques en contra del feixisme en totes les seves expressions. Per això, ens sentim molt satisfets per l’acte de protesta a les agressions feixistes que va tenir lloc ahir dissabte per la tarda a Terrassa, on gairebé un miler de persones van mostrar la seva solidaritat cap a la lluita antifeixista, reivindicant mesures per evitar que tornin a passar fets com aquest, sota el lema unitari de "Cap agressió impune, fora feixistes de Terrassa".