divendres, 2 de febrer del 2007

Mor el nostre camarada Ramon...

Mor el sindicalista i militant del PSUC-Viu Ramon Puiggròs

L’històric sindicalista Ramon Puiggròs ha mort a dos quarts d’una de la matinada, d’aquest divendres, a l’Hospital de Terrassa. Puiggròs havia ingressat al centre hospitalari a principis de gener com a conseqüència d’una llarga malaltia. Fa dues setmanes, Ramon Puiggròs va rebre la Medalla de la Ciutat de la mà de l’alcalde, Pere Navarro.

Ja per problemes de salut, l’històric sindicalista no va poder assistir a l’acte del Saló de Plens. Una delegació del Consistori es va desplaçar després a l’Hospital de Terrassa, on estava ingressat, per lliurar-li la condecoració. Ramon Puiggròs ha estat un dels noms més rellevants del sindicalisme antifranquista al Vallès Occidental. Fundador de la Unió Sindical Obrera i secretari general de la seva branca tèxtil, Puiggròs va intervenir, al 1975, en les negociacions del Pla de Reestructuració del Sector Llaner.

En els últims anys de la seva vida, Puiggròs havia representat pensionistes i jubilats a Comissions Obreres. També formava part de l’Associació de Veïns de Ca n’Aurell i de la Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa. I estava afiliat políticament al PSUC-Viu i a EUiA. L’enterrament de Ramon Puiggròs serà aquest dissabte a les quatre de la tarda a la Catedral del Sant Esperit.


Dossier oficial realitzat per l'Ajuntament de Terrassa en el seu homenatge:

http://www.kaosenlared.net/media/2004/2810_1_homenatge_ramon_puiggros%5B.pdf


Glosa realitzada per Joan Coscubiela (secretari general de CC.OO. de Catalunya) en el seu homenatge:

http://v4.ccoo.cat/blog/documents/Intervencions/Actes/2007/20070116_Homenatge%20Ramon%20Puiggros.pdf