dilluns, 5 de febrer del 2007

Carta d'Albert Escofet

Ha mort el camarada Ramon Puiggròs.

El camarada Ramon Puiggròs, dirigent sindicalista històric de Comissions Obreres i militant nostre des dels inicis del partit, ha mort ahir dia dos de febrer als 76 anys d’edat.

Ramon Puiggròs forma part de la història ineludible de la Catalunya d’avui, com a comunista del PSUC Viu i com a sindicalista de CC.OO. Ramon és ja patrimoni de la esquerra i el seu esperit de lluita i sacrifici, sempre contrari a les injustícies i coherent amb les seves idees, romandrà amb força entre tots nosaltres. Ja des de la clandestinitat i posteriorment com a secretari general del tèxtil i president de la Federació d'Indústries Tèxtils, Químiques i Afins a CCOO, Ramon ha destacat per la seva coherència ideològica i per sentir-se orgullós en tot moment de que se’l reconegués com a sindicalista i especialment com a comunista.

Des del partit al que represento vull manifestar amb emoció que lamentem molt la pèrdua del camarada Ramon Puiggròs i que sabrem recollir el seu exemple d'honestedat i fermesa en la lluita social fent que el PSUC Viu, el seu estimat PSUC Viu, sigui allò que camarades com ell han contribuït a que sigui: un partit honest, un partit de lluita contra la injustícia social, un partit de treballadors i treballadores, un partit comunista, sense vergonyes i amb orgull tal i com a ell li agradava.

Recentment, en Ramon Puiggròs, va rebre de l’Ajuntament de Terrassa la medalla de la ciutat per la seva trajectòria sindical i cívica. Nosaltres sabem que la millor medalla és la consecució de millores per als treballadors i treballadores i d’aquestes en Ramon s’endú un munt.

Vull, doncs, en nom del partit que represento, en nom del partit d’en Ramon, el PSUC Viu, retre un sincer homenatge a un comunista, un sindicalista i un lluitador que ha dedicat la seva vida a millorar la dels demés. Gràcies Ramon.


Albert Escofet

Secretari General del PSUC Viu