dimecres, 25 de juliol del 2007

Davant l'apagada elèctrica a Barcelona

L'APAGADA EVIDENCIA LA MANCA DE MANTENIMENT I PREVISIÓ DE LES COMPANYIES ELÈCTRIQUES AL NOSTRE PAÍS.

Barcelona, 25 de juliol de 2007.- El subministrament elèctric ha esdevingut un dret bàsic de les persones. Sense energia elèctrica la vida econòmica, la vida social, en definitiva, el país, s'atura. Mentre les grans companyies elèctriques es fan d'or amb uns beneficis descomunals, les persones usuàries estan sotmeses a uns serveis tercermundistes i a l'abús i prepotència d'aquestes companyies. L'Administració torna a donar senyals d'autisme polític i continua deixant en mans del mercat el que a totes llums ha de ser un dret bàsic de les persones.

El PSUC Viu exigeix responsabilitats a les companyies subministradores del servei elèctric i una actuació immediata a l'administració catalana.

Cal que es prengui amb major rigor per part de l'Administració, les mancances d'inversions en infraestructures elèctriques i la renovació i manteniment de les existents. Cal que l'Administració faci les polítiques adients per racionalitzar els consums elèctrics i per posar fi a l'actual situació de creixement indefinit i malbaratament de recursos.

El PSUC Viu exigeix a les companyies elèctriques que inverteixin el necessari per actualitzar, assegurar, garantir i millorar la seguretat i qualitat de la xarxa elèctrica a Catalunya utilitzant per això part dels incommensurables beneficis que estan obtenint. Ja està be d'omplir-se les butxaques a costa dels usuaris i usuàries !.

El PSUC Viu exigeix a l'Administració Catalana que creï plans d'emergència que evitin el perllongament tercermundista de situacions com la que estan vivint milers de ciutadans i ciutadanes barcelonins. També exigim que des de l'Administració es compensi econòmicament, de forma suficient i amb la màxima rapidesa, a totes aquelles persones que han patit perjudicis per l'apagada. El PSUC Viu exigeix que s'imposin les sancions econòmiques corresponents a les companyies elèctriques responsables.