divendres, 20 de juliol del 2007

Llibertat d'expressió??

Davant el segrest de la revista El Jueves

L'acció de l'Audiència Nacional és ajustada a dret i per tant no és criticable, en la mesura en que és el que estableix la llei. La decisió d'acusar d'injúries a la corona ha estat de la Fiscalia General de l'Estat, en base al compliment de la legislació vigent.

Les lleis les fa el Congrés dels Diputats, i per tant a qui s'ha de demanar comptes d'aquests fets és a qui manté vigent el punt 2 de l'article 491 del Codi Penal. El PSOE, com a partit governant i grup parlamentari amb més diputats, permet el manteniment de la monarquia, com a pedra angular del model neoliberal negador de drets que es va instaurar durant la transició.

Però sembla que a determinats sectors de la societat els segueix semblant bé que ningú pugui aixecar la veu en contra d'una monarquia que ens ha estat imposada. La tornada a mètodes de censura com el segrest de publicacions, no fa més que demostrar-nos que seguim gaudint d'una llibertat d'expressió parcial i que davant de determinats temes hem d'abaixar el cap i empassar.

La mesura populista de Zapatero d'otorgar 2500 euros per cada fill o filla que es tingui, independentment de la renta de qui percep l'ajut, no es pot qualificar ni de mesura social ni redistributiva de la riquesa, com es vol vendre. La mesura respon a interessos purament electorals i populistes. La vinyeta de "El Jueves" critica l'anunci del govern, escenificant com la parella d'espanyols que menys treballa i millor viu també tindria dret a aquest benefici.

Joves Comunistes agraeix a "El Jueves" que segueixi malmetent tan eficaçment el prestigi de la Casa Reial Espanyola i al Jutge Del Olmo i la fiscalia, que amb el seu coneixement de les lleis i la seva professionalitat, hagin posat de relleu el que els republicans venim dient des de fa dècades: en aquest país no tothom és igual, per llei.

Situacions com aquesta, cada vegada més freqüents, en les que esclaten les contradiccions del sistema monàrquic, evidenciant la seva caducitat, inutilitat i el seu profund caràcter antidemocràtic, ens posen sens cap mena de dubte més a prop de la III República.

Solidaritat amb El Jueves!

Visca la III República!