dimarts, 4 de març del 2008

8 de Març: Dia de la Dona Treballadora

Dissabte 8 de març a les 18h. a la Plaça Universitat de Barcelona
Manifestació unitària: Dret al propi cos, dret a l'abortament lliure i gratuït!


Nosaltres parim, nosaltres decidim.

A l’Estat Espanyol, a més de la desafortunada política portada a terme pel Govern del PSOE que no ha aconseguit eradicar la discriminació laboral i salarial de les dones, darrera les tímides lleis d’Igualtat i Violència, la situació de marginació de la gran majoria de les immigrants, darrera la discutida però retrograda llei de separació i divorci, el govern segueix relegant a un segon pla, el dret de totes les dones a avortar, permetent que l’església i part de la classe mèdica que s’acull a l’objecció de consciència, siguin els que decideixin sobre la nostra vida i els nostres cossos.

Les més de 100.000 dones que han avortat durant els darrers mesos de 2007, han hagut de recórrer a les clíniques privades perquè practicar avortaments a la xarxa sanitària pública és materialment impossible. Les dones sense recursos, incloses moltes immigrants, es veuen obligades a recórrer a centres privats amb la despesa que per elles suposa, o allò que és pitjor, a avortar de manera perillosa i clandestina. La societat està reclamant el dret de les dones a avortar de manera lliure i gratuïta a la sanitat pública, sense traves ni condicions, amb garanties, per decisió pròpia, sense haver-nos d’escudar en supòsits legals que amaguin la nostra lliure elecció.

Un Estat de Dret ha d’impedir que es segueixi detenint i processant a professionals acollits a la legalitat i ha de procurar que la legalitat afavoreixi la llibertat de totes les persones. Per allò exigim la desaparició immediata de totes les responsabilitats penals i que avortar lliurement no estigui penalitzat.

Prou ja amb la hipocresia i manipulació de la dreta i l’església contra els drets de les dones i prou ja de la complicitat del govern PSOE amb els sectors socials més reaccionaris. Portem 25 anys lluitant per aquesta reivindicació, ja és hora.

Nosaltres parim, nosaltres decidim. Avortament lliure i gratuït!. Ho volem ja!