diumenge, 2 de març del 2008

Declaracions de la FAVT

La FAVT elegirà la seva nova Junta Executiva el 12 d'abril

EL SEU PRESIDENT, ANTONIO CAZORLA, CRITICA LA POLÍTICA DE JOSEP BALLART

La Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa ha anunciat aquest divendres la convocatòria d’una assemblea general el 12 d’abril en què s’haurà d’elegir la nova Junta Executiva.

El seu president, Antonio Cazorla, ha criticat els interessos que planen sobre els moviments veïnals. Cazorla ha centrat les seves crítiques en el primer secretari local del PSC, Josep Ballart: “Què és el que interessa? Clarament, que el moviment veïnal es presenti desunit, sense forces de cap mena, sense credibilitat perquè la participació ciutadana es faci segons el caprici del que els doni la gana a ells. Per tant, aquesta és la batalla que se’ns ha vingut donant. La FAVT no interessa que estigui forta perquè amb mi es van equivocar; es van equivocar pensant-se potser que podia ser manejat amb fils i, un cop resolt, el problema es podia fer. Però ves per on, a mi no se’m maneja amb fils, sinó amb fets”.

Les declaracions de Cazorla s’han produït arran de la polèmica sorgida entre CiU i el PSC per una pancarta de l’Associació per la Millora de Ca n’Anglada. Cazorla s’ha mostrat avergonyit pel fet que hagi estat el mateix Ballart l’autor de l’acusació quan, segons el president de la FAVT, és ell el qui vol estar darrere de les associacions veïnals.

Tot i no concretar si es tornarà a presentar per al càrrec de president de la FAVT, Cazorla s’ha mostrat convençut de la feina feta en els darrers tres anys: “Continuar sent un ciutadà que lluiti pels drets, amb tota la claredat, de tota la classe no obrera en general. Aquestes són les meves expectatives. Hi ho sento molt, Sr. Ballart, però les meves expectatives sí estan cobertes. Les seves encara estan més cobertes que les meves; molt més cobertes, Sr. Ballart. Perquè vostè tindrà dos estómacs i jo només en tinc un”.

En declaracions a Canal Terrassa, el primer secretari local del PSC ha preferit ignorar les paraules de Cazorla, al qual ha demanat explicacions sobre d’on prové realment la desunió de les associacions veïnals. Josep Ballart ha subratllat que ni ell ni el seu partit han estat mai darrere cap associació de veïns, i ha demanat que s’acabin les acusacions a la seva persona per aquesta qüestió.

Des de la FAVT s’ha recordat la intenció de presentar dues mocions en el proper ple de l’Ajuntament. Segons Cazorla, es tracta d’un primer manifest en què es demana el retorn al diàleg per assolir la pau al País Basc; i d’un segon en què es manifesta el suport al poble palestí.

La FAVT també ha comunicat el seu suport a la iniciativa de l’AV de La Cogullada per tal que aquest barri s’inclogui en el proper Pla de Barris arran de les seves necessitats en infraestructures, urbanisme, habitatges i conflictes socials.