dimecres, 4 de febrer del 2009

Ofensiva per l'ocupació i la indústria al Vallès Occidental

Els sindicats criden a manifestar-se el 26 de febrer a Sabadell

Recorden que la crisi no només afecta les grans companyies, sinó que també se’n ressenten, i molt, les petites i mitjanes empreses, les microempreses i els treballadors autònoms

La xifra de 60.000 aturats a la comarca no ha fet més que refermar que la crisi encara no ha tocat fons. Davant d’aquesta realitat cada cop més dura Comissions Obreres i la UGT criden la ciutadania a la mobilització. Per això han convocat una manifestació d’àmbit comarcal a Sabadell el dijous dia 26 a la tarda.

Només l’any passat, al Vallès Occidental es van registrar 149 Expedients de Regulació d’Ocupació, gairebé el doble que al 2007, i amb 7.200 treballadors afectats. Els sindicats recorden que la crisi no només afecta les grans companyies, les que surten més als mitjans, sinó que també se’n ressenten, i molt, les petites i mitjanes empreses, les microempreses i els treballadors autònoms. Per això, i perquè ningú no s’escapa de la crisi, volen que a la manifestació no hi vagin només els afectats.

Els sindicats reivindiquen el paper industrial de la comarca i l’especificitat del seu teixit empresarial. També demanen que es reforcin els programes d’ocupació. Comissions Obreres i la UGT exigeixen a les tres entitats financeres de la comarca que obrin el crèdit a empreses i particulars i, als Ajuntaments, que no acceptin expedients de regulació sense un pla de futur.

Els sindicats asseguren que tenen la complicitat dels Ajuntaments de la comarca. La manifestació començarà dijous 26 a les set de la tarda a la plaça Marcet.

Font:

http://www.terrassadigital.cat/detall_actualitat/?id=131