dilluns, 15 de juny del 2009

La Conferència Local del PSUC de Terrassa a la premsa

Per veure el vídeo de la notícia clica aquí

Substitueix Armando Sánchez

15.06.2009
Ivan Martos, nou secretari polític local del PSUC-viu de Terrassa
Sota el lema "Pren partit", integrants i ponents del PSUC-viu han fet una crida a la implicació ciutadana per fer front a una crisi que, segons afirmen, té com a principal responsable el sistema capitalista

Ivan Martos ha estat escollit aquest dissabte com a nou secretari polític de l’agrupació local del PSUC-viu. Martos, que substitueix Armando Sánchez en el càrrec, ha encapçalat l’acte de clausura de la 3a Conferència Local del PSUC-viu de Terrassa, celebrada al centre cívic Montserrat Roig, i que també ha debatut sobre l’actualitat política i social espanyola, a més de marcar quines han de ser les línies de treball del partit per al futur més immediat.

Sota el lema “Pren partit”, integrants i ponents del PSUC-viu han fet una crida a la implicació ciutadana per fer front a una crisi que, segons afirmen, té com a principal responsable el sistema capitalista. Aconseguir una societat justa, socialista i democràtica passa, segons el PSUC-viu, per lluitar per la República. Així ho ha destacat Ivan Martos, secretari polític local PSUC-viu de Terrassa: “volem, juntament amb els sindicats, amb els moviments socials, etc, explicar la crisi, volem donar les nostres propostes per afrontar la crisi. Sobretot volem animar els ciutadans a organitzar-se i lluitar.”

Per a Albert Escofet, secretari general PSUC-viu: “des de la nostra solidaritat amb un govern d’esquerres, volem marcar distàncies. Diem que no és això. Li diem al govern tripartit que nosaltres volem un govern d’esquerres i estem preocupats perquè tant ERC i sobretot PSC en aquests moments està portant una política de dretes en el govern de la Generalitat.”

L’acte ha comptat amb la presència de José Luis Centella, secretari general del Partido Comunista de Andalucía i responsable de Relacions Internacionals del PCE a nivell estatal, que ha valorat la tasca que s’està fent des de Terrassa. Els membres del PSUC-viu han denunciat que la crisi no es nota al centre de la ciutat, però que és una realitat a la resta de barris, on hi ha famílies que estan patint molt. De la mateixa manera, han recordat que continuen pendents de la celebració del judici per l’agressió que va patir un dels seus militants el febrer de 2007. L’acte ha estat dedicat a la militant Francisca López “Paca”, morta el dijous 11 de juny.