dimarts, 13 de maig del 2014

“Per la República Federal i el dret a decidir” amb Antonio Romero





El passat dissabte dia 10 de Maig, el PSUC-viu del Vallés Occidental ha organitzat la xerrada-col·loqui “Per la República Federal i el dret a decidir” a l’Associació de veïns de La Cogullada de Terrassa.
 
L’acte ha comptat amb la participació de Martín Rodrigo, President de l’Associació de Terrassa per la 3ª República, Eduardo Núñez, Secretari Polític del PSUC-viu Terrassa i Antonio Romero, ex diputat de Izquierda Unida en temps de Julio Anguita i actual coordinador de la Red de Municipios por la Tercera República.

Durant la xerrada s’ha fet un petit repàs a l’activitat de l’Associació Repúblicana i de l’agrupació local del PSUC-viu al municipi durant el present curs polític i la seva lluita per la República i la defensa dels drets dels treballadors i treballadores, especialment en el present context de retallades i atacs contra les seves condicions de vida.

Així s’ha enllaçat amb la intervenció principal a càrrec d’Antonio Romero, on s’ha posat de manifest que, per donar sortida a la crisi institucional i econòmica de l'actual règim, es cabdal iniciar un procés constituent al conjunt de l’Estat que cristal·litzi en una República Federal. Una República que no només acabi amb la monarquia corrupta, sinó que garanteixi la llibertat, la igualtat i la solidaritat tot aprofundint els drets socials, econòmics i nacionals dels pobles de l'Estat.

Al finalitzar l’acte, s’ha fet un dinar popular durant el qual s’ha fet l’entrega de carnets als nous militants i de plaques conmemoratives als militants més veterans que porten tota una vida lluitant.

A la clausura també han intervingut Alfredo Clemente, secretari general del PSUC-viu i Lluís Casas, Responsable Polític de Joves Comunistes a la comarca.