dimecres, 17 de gener del 2007

Puiggròs rep la medalla d'honor de la ciutat de Terrassa

Ramon Puiggrós rep la medalla de la ciutat en un emotiu acte que serveix per homenatjar a l’històric sindicalista

L’històric sindicalista terrassenc Ramon Puiggrós ha rebut aquest dimarts a la tarda la Medalla de la Ciutat de la mà de l'alcalde, Pere Navarro. Aquesta condecoració s'atorga en reconeixement de les persones o entitats que han fet mèrits extraordinaris i han prestat serveis a la ciutat.

Degut a problemes de salut, l'homenatjat no ha pogut assistir a l'acte, tot i que els representats del consistori s'han desplaçat després a l'Hospital de Terrassa, on Puiggrós es troba ingressat, per lliurar-li la condecoració personalment. El diploma de la medalla l’ha recollit la seva esposa, Encarna Gómez, a la sala de plens de l'Ajuntament, lloc on s'ha fet l'homenatge.

El tinent d'alcalde de Desenvolupament Econòmic, Social i Sostenible i Promoció de la Ciutat, Manel Pérez; i el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Coscubiela, han lloat la llarga trajectòria sindicalista de Puiggrós, en un acte on hi han assistit moltes de les persones que ja han rebut aquest reconeixement.

Ramon Puiggrós és un dels noms més rellevants del sindicalisme antifranquista a Terrassa i al Vallès Occidental. Fundador de la Unió Sindical Obrera i secretari general del textil d'USO a tot l'Estat, Puiggrós va intervenir en les negociacions del Pla de Reestructuració del Sector tèxtil de Llaner l'any 1975. Actualment, és representant de pensionistes i jubilats a CCOO, milita al PSUC-Viu i participa amb diferents càrrecs a l'Associació de Veïns de Ca n'Aurell i a la Federació d'Associacions de Veïns de Terrassa.