dijous, 30 de juliol del 2009

EUiA demana més polítiques socials


Demanen més polítiques socials

EUiA aplaudeix el pacte anticrisi però el troba poc valent

La formació proposa crear comissions de seguiment a les obres del Fons Estatal d’Inversió Local. També vol saber què passarà amb tots ells quan acabin les obres.

Esquerra Unida i Alternativa valora positivament el pacte anticrisi signat a la ciutat però considera que es queda curt. La formació creu que s’haurien d’haver pres mesures més valentes.

Així ho ha dit en una roda de premsa en la que ha fet un repàs a les conseqüències de la crisi a Terrassa. D’entre les crítiques, demana que l’Ajuntament s’impliqui més en les polítiques socials.

Ivan Martos, Responsable d’organització EuiA. “Nosaltres considerem que hauria de ser l’Ajuntament i l’administració pública qui gestionés el repartiment d’aliments i un menjador social per a les famílies més necessitades, i no deixés aquesta tasca a altres entitats privades.”

EuiA també considera que s’haurien d’haver destinat més diners al pacte anticrisi, i que s’ampliés aquest acord a les diferents entitats de la ciutat.

Pel que fa al pla d’austeritat de l’Ajuntament per controlar millor les despeses, la formació critica que s’hagi fet a esquenes dels sindicats. I a més denuncia un tracte discriminatori entre els treballadors del consistori.

Ivan Martos, Responsable Organització EuiA. “Fet que està comportant que no s’estigui renovant el contracte molts treballadors de l’Ajuntament que tenen sous baixos, mentre altres treballadors amb sous bastant més alts els estan recol·locant a altres departaments. Una administració pública no pot funcionar com si fos una privada. Per això denunciem aquest tracte discriminatori i fins i tot classista.”

EuiA proposa crear comissions de seguiment a les obres del Fons Estatal d’Inversió Local. Qualifica de positiu els llocs de treball creats però es pregunta què passarà amb tots ells quan acabin les obres.

I per últim, EUiA, ha dit sobre les fusions de les caixes de Terrassa, Manlleu i Sabadell que no ve precedida de cap necessitat i que aprofiten aquesta conjuntura per fer una operació que en altres circumstancies no haurien pogut portar a terme.