dilluns, 7 de setembre del 2009

Èxit de la marxa de torxes antifeixista a Terrassa



Una marxa de torxes pels carrers del Centre reivindica la llibertat dels Països Catalans

La coincidència del 4 de setembre amb el setantè aniversari de l'entrada de les tropes franquistes a Terrassa converteix la marxa en un al·legat contra el feixisme

L’Assamblea Popular de Terrassa va retre un homenatge, divendres, als terrassencs que van resistir les tropes borbòniques fa 296 anys. I ho va fer amb la tercera marxa de torxes per la nostra ciutat, a favor de la llibertat dels països catalans. Aquest any, però a aquest acte s’hi ha sumat d’altres reivindicacions. Les ha exposat Ivan Martos, membre de l'Assamblea Popular de Terrassa. "A més aquest any conicideix amb el 70è aniversari de l'entrada de les tropes feixistes de franco aquí Terrassa, per això també volíem commemorar aquest aniversari, perquè considerem que el franquisme cultural, el franquisme sociològic encara continua existint."

Per als membres de l’Assamblea també va suposar una protesta en contra de la Llei d’Estrangeria i una manera de mostrar la integració dels nouvinguts. Va ser un homenatge passat per aigua, ja que la pluja va deslluir l’inici de les activitats: una fira d’entitats prevista a les 4 de la tarda a la Plaça del progrés. Tot i aixó, el temps va donar una treva als organitzadors i les torxes van començar a cremar pels carrers del centre, a les 8 del vespre. La marxa va acabar amb una actuació musical del grup alacantí Verdcel.