dijous, 3 de setembre del 2009

Marxa de torxes a Terrassa per la llibertat i contra el feixisme


DIVENDRES 4 de Setembre a la Plaça del Progrès:

18h FIRA D'ENTITATS

20:00h MOSTRA CULTURA POPULAR (diables, castells, bastoners i la Papallona de Sant Pere) + INICI MARXA DE TORXES

21h ACTUACIÓ MUSICAL (Verdcel, des d'Alcoi) i PARLAMENTS

3ª MARXA de TORXES de Terrassa.

Ahir com avui lluitem per la llibertat dels Països Catalans

Un 4 de Setembre més ens trobem totes juntes per recordar aquells i aquelles terrassenques que van oposar resistència a l’ocupació per part de la monarquia borbònica de la nostra ciutat. Una resistència popular que va fer front a un exèrcit creat per a l’ocupació i expoli de territoris. I ho fem expressant-nos tal com som, amb la cultura popular que des d’aquell moment ha esdevingut acte de resistència i de manteniment de la identitat com a poble.

Una monarquia que continua regnant a l’Estat Espanyol, demostrant el caràcter antidemocràtic d’aquest , i l’adquisició d’uns privilegis per naixement que paguem tots i totes les persones que sobrevivim en aquest Estat. Una monarquia que és l’herència d’una dictadura feixista, demostrant que la transició no va ser res més que un pacte de silenci i declivi de les mobilitzacions, afavorint els privilegis d’uns en contra de la majoria de la població, i negant els drets de persones i pobles. Cal recordar que al 2009 fa 70 anys de la victòria militar de l’exèrcit feixista que a Catalunya i a altres pobles de l’Estat es va trobar amb una resistència que no acceptaba la claudicació. Un model d’Estat que és el mateix que ara, que ha traçat una fina línea de continuïtat amb aquell model feixista, negant drets d’autodeterminació als pobles, il.legalitzant persones i partits, mantenint tribunals que són la continuació de tribunals militars (Audiència Nacional), ocultant i permetent la tortura com a pràctica de les forces policials, i en definitiva criminalitzant les dissidències (com el cas del nostre company Franki).

I és que en els temps de crisi actuals, els models feixistes esdevenen la solució pels estats, que davant de l’augment dels conflictes i la mobilització tan sols saben respondre amb més repressió i retallada de drets. La criminalització constant de les persones immigrades com a responsables de la crisi i l’atur, a part d’eximir als vertaders responsables d’aquesta crisi (empresaris i polítics), és també una eina d’imposició gradual de raonaments feixistes.

Però hem de ser capaços de generar una sortida diferent a la crisi, una sortida basada en la mobilització i en la solidaritat d’aquells i aquelles que patim i volem canviar el sistema. Hem de ser forts enfront els desnonaments, exigir una solució a l’augment dels aturats, aturar el traspàs de diners de les administracions als bancs... Hem de dir prou a aquest model pactat per empresaris i polítics! Ha arribat el nostre moment!

Que la crisi la paguin els rics

ATUREM EL FEIXISME


ASSEMBLEA POPULAR DE TERRASSA

Col.lectius adherits:

Acció Autónoma

AEDI (Associació Espai Democràtic Intercultural)

AJIT (Assemblea de Joves Independentistes de Terrassa)

Assamblea d’Okupes de Terrassa

Assoc.Cultural La Gallineta

CUP Terrassa

Diables de St.Llorenç

Endavant OSAN Terrassa

FAIV (Federació d'Associacions d'Immigrants del Vallès)

Kaosenlared

LI (Lluita Internacionalista)

Papallona de St.Pere

PSUC-viu

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa.


http://assambleapopular.blogspot.com