dimecres, 4 de novembre del 2009

El PSUC-viu demanem més polítiques d'esquerres contra la crisi


Font: Aterrassa

El PSUC inicia una campanya en contra de la crisi econòmica

Instal·laran estands informatius a tots els barris de la ciutat i elaboraran propostes per solucionar els efectes de la situació econòmica actual

El PSUC Viu ha iniciat una campanya informativa per explicar als ciutadans les seves propostes en contra de la crisi. La iniciativa també passa per la intenció de reunir-se amb els sindicats i la Federació d'Associacions de Veïns de Terrassa per tal d'elaborar una sèrie de propostes conjuntes i traslladar-les a l'Ajuntament.

Aquest dissabte, el PSUC ha instal·lat el seu estand a la Rambla de Francesc Macià, des d'on han repartit informació i han intentat encoratjar la ciutadania perquè es rebel·li en contra de l'actual situació econòmica i de l'atur.

“Les persones que han provocat aquesta crisi són aquelles que aquest divendres estaven a la Nit de l'Empresari i, mentrestant, les classes populars són les que estan pagant els efectes”, Iván Martos, secretari polític del grup, considera que la ciutadania ha de dir prou i proposar solucions.

Algunes de les propostes del grup passen perquè es rebaixin els impostos a “aquells que menys diners guanyen” i, inclús, que s'eximeixi del seu pagament a les persones en situació d'atur.

A nivell general, demanen que no s'autoritzi cap ERO (Expedient de Regulació d'Ocupació) a empreses que hagin obtingut beneficis, l'increment del salari mínim interprofessional i de les pensions a 1.000 euros, l'increment del subsidi de desocupació i cobertura al 100% dels aturats, la paralització de les privatitzacions de la sanitat i l'ensenyament i la creació d'un milió de llocs de feina durant el 2010 a través de la recaudació generada per la reforma fiscal progressiva, aprovant la jornada de 35 hores per llei i la creació d'una banca pública.

El PSUC Viu recorrerà tots els barris de la ciutat explicant les seves propostes l'últim dissabte de cada mes.

Homenatge als Cristians pel Socialisme

El PSUC Viu vol recordar la tasca que va fer l'anomenat grup dels Cristians pel Socialisme durant l'època del franquisme a Terrassa. És per això que han organitzat una taula rodona, que se celebrarà el dia 5 de novembre a partir de les 18.45 hores al Centre Cívic President Macià, amb figures d'aquest moviment popular.

Hi seran presents l'excapellà d'Ègara, Joan Rofes, el sacerdot de la parròquia de Santa Maria Gornal (Hospitalet), Quim Cervera, i el coordinador de Cristians pel Socialisme a Catalunya, Jaume Botey.

“Volem rememorar la seva tasca i intentar agitar els cristians d'avui en contra d'un església tancada i insolidària amb la crisi”, el responsable del moviment social del PSUC Viu, Armando Sánchez, considera que aquest moviment cristià hauria de tornar a reviure.

“Convidem a la ciutadania en general a participar en aquest acte i, en especial, a aquelles persones que treballen per la igualtat, la justícia social i pensen en el socialisme com a una alternativa necessària al sistema capitalista actual, causant de totes les desigualtats e injustícies socials de la humanitat”.

Sánchez també ha explicat que en aquest acte es vol homenatjar la figura dels militants del grup ja desapareguts Maria Bigordà i Ramon Puiggròs.

------------

Font: Terrassa Digital

El PSUC-Viu demana més polítiques d'esquerres per sortir de la crisi

La formació s’ha marcat com un dels objectius d’aquest curs polític fer una campanya ciutadana sobre la crisi. Ara està elaborant un document que recull propostes d’esquerres contra la crisi. La crisi econòmica l’han generat uns pocs i l’estan pagant molts. Amb aquesta idea principal el PSUC Viu ha engegat una campanya informativa a la ciutadania per explicar que les solucions a aquesta situació han de passar per aplicar mesures d’esquerres.

L’últim dissabte de cada mes una taula informativa estarà a un barri diferent de Terrassa. Aquest dissabte ha estat a Sant Pere Nord, a la Rambla Francesc Macià, amb material divers del partit.

El PSUC Viu s’ha marcat com un dels objectius d’aquest curs polític fer una campanya ciutadana sobre la crisi. En aquest sentit, estan elaborant un document que recull propostes d’esquerres contra la crisi.

Ivan Martos, secretari polític PSUC Viu. “Hi ha propostes com que el Banc d’Aliments que hi ha a Terrassa hauria de ser de titularitat i gestió enterament pública, no com el que es vol fer, que és que ho gestionin entitats privades. També volem que totes les taxes, tots els impostos s’apliquin de forma progressiva.

El PSUC Viu s’ha posat en contacte amb els sindicats i les associacions ciutadanes per recollir propostes que s’inclogui en aquest document. De la mateixa manera, el partit dóna suport a tots els actes de protesta que es facin contra la crisi, com el sopar del pobre de l’última Nit de l’Empresari o la manifestació convocada pels dos sindicats majoritaris el proper 12 de desembre a Madrid.