divendres, 1 de gener del 2010

Concentració a Terrassa per Palestina

RECORDEM LES VÍCTIMES DE GAZA, EN SUPORT A LA MARXA PER LA LLIBERTAT DE GAZA.
CONCENTRACIÓ, Dissabte 2 de Gener a les 19h davant l'Ajuntament de Terrassa.

GAZA, 1 ANY DESPRÉS

Ara fa un any davant la mirada de tot el món, Israel va perpetrar l’atac més sagnant contra els palestins de la franja de Gaza. En tres setmanes de bombardeigs per terra, mar i aire, van ser assassinades 1.500 persones, entre elles 500 infants, i milers van quedar malferits.

Avui Gaza segueix patint un bloqueig criminal, imposat fa tres anys pel resultat d’unes eleccions que no encaixava amb els plans de l’imperialisme. Un bloqueig que ha deixat a la població de Gaza atrapada en un camp de concentració, privada de recursos, d’aliments bàsics, de medicines i sense les necessitats més elementals per sobreviure. Un bloqueig que forma part de l’estratègia d’apartheid, ocupació, i neteja ètnica contra la població palestina.

La Unió Europea, els EUA, Rússia, l’ONU, els països àrabs i el govern espanyol participen en aquest bloqueig i reforcen els seus vincles econòmics i militars amb Israel. La seva negativa a jutjar per crims de guerra els responsables polítics i militars dels atacs donen carta blanca a més massacres. I continuen les polítiques d’ocupació a l’Iraq i a l’Afganistan.

Per pal•liar els efectes d’aquest bloqueig es va construir una xarxa de túnels a la frontera de Gaza amb Egipte, una vàlvula d’escapament que ara Israel, Egipte, els Estats Units i la Unió Europea volen tallar amb la construcció d’un mur subterrani dotat de la més sofisticada tecnologia. Tot al servei se seguir matant Gaza de fam.

A l’altra banda, 1.500 activistes intenten fer arribar la solidaritat al poble palestí amb la a la Marxa per la Llibertat de Gaza. Egipte els vol barrar el pas, posant-se un cop més del costat d’Israel.

L’estat d’Israel porta seixanta anys ocupant els territoris palestins, expulsant i exterminant la seva població. I el poble palestí fa seixanta anys que s’hi enfronta amb el dret legítim a la resistència de tot poble ocupat. El poble palestí viu assetjat pels controls militars i per un mur d’apartheid que els empresona en els seus propis pobles i ciutats. Hi ha avui en dia més de 4 milions de refugiats palestins que van ser expulsats de les seves cases i els seus pobles
van ser destruïts, segueixen sense poder retornar. Fins quan la comunitat internacional permetrà que un estat racista segueixi actuant amb total impunitat contra la població palestina? Fins quan es continuarà establint una simetria entre les víctimes i el victimari?, es a dir entre la població palestina i el terrorisme d’estat d’Israel?

Som aquí, com en molts altres llocs arreu del món, per reclamar:

- La fi del bloqueig contra la població de Gaza
- La llibertat d’accés a la franja també pels components de la Marxa per la Llibertat de Gaza.
- Judici i càstig contra els responsables de la massacre
- El trencament de relacions diplomàtiques i acords econòmics, sancions, desinversions, boicot i totes les mesures de pressió necessàries sobre l’estat d’Israel
- Exigim al govern espanyol la ruptura del bloqueig polític y econòmic sobre Gaza, la suspensió del comerç d’armes amb l’Estat d’Israel i la fi de les relacions diplomàtiques amb aquest. Al govern de la Generalitat de Catalunya que anul•li els acords comercials amb Israel
que el departament de Vicepresidència y el de Innovació, Universitats i Empresa estan promovent.

. Visca Gaza. Visca Palestina lliure, No Passaran.