dimecres, 3 de març del 2010

Es reclama a Terrassa la igualtat de drets per als immigrants

Font: Terrassa Digital

Els presents han respost a la convocatòria feta conjuntament per l’Associació d'Aturats, l’Espai Democràtic Intercultural, Immigrants sense Fronteres i l’Assemblea Popular de Terrassa. L'acte s'ha fet arreu d'Europa

Una cinquantena de persones s’han concentrat dilluns al vespre al Raval de Montserrat. El motiu ha estat la defensa del paper dels immigrants en la societat actual i la igualtat de drets per a tothom. Els presents han respost així a la convocatòria feta conjuntament per l’Associació d'Aturats, l’Espai Democràtic Intercultural, Immigrants sense Fronteres i l’Assemblea Popular de Terrassa. L’acte reivindicatiu s’ha celebrat també arreu de Catalunya, d’Espanya i també d’Itàlia i de França.

Els concentrats fan una crida a la població en general per mostrar unitat davant la crisi, reclamar responsabilitats als polítics i acabar amb la criminalització del col·lectiu dels immigrants. Segons Karim El Outmani, portaveu de les entitats organitzadores: “Volen culpar-nos, com a immigrants que som, de la crisi. Volem transmetre el missatge que la culpa de la crisi és del sistema en general i dels bancs. Nosaltres, com a víctimes d'aquesta crisi, lluitem per dir no a la discriminació, no a l'exclusió social i sí a drets socials per a tots. Sobretot, dret a la feina, dret a la salut, dret a l'habitatge, dret a l'educació i tots els drets dels éssers humans.”

A més de llegir un comunicat per la igualtat de drets, els organitzadors han recordat la seva intenció que, en propers anys, l’1 de març tots els immigrants deixin de consumir i de treballar per un dia perquè es noti la seva importància en la societat.