divendres, 18 de març del 2016

No al pacte de la #UErgonya!


EUiA de Terrassa volem mostrar la nostra preocupació i indignació davant la gravetat humanitària i l’atemptat a la legalitat internacional que ha suposat la decisió de la UE d’institucionalitar les devolucions en calent i d’enviar a desenes de milers de persones refugiades a un forat negre com Turquia, on el respecte als drets humans està en qüestió. Recordem que Turquia ha estat condemnada pel Tribunal Europeu de Drets Humans en 2.812 ocasions. Aquest acord no està pensat per a les persones que arriben a Europa, sinó perquè Turquia sigui qui es taqui les mans de sang, a canvi d’una promesa per accelerar la seva entrada a la UE.
Rebutgem els intents de criminalitzar les persones refugiades tot fent el joc a l’extrema dreta. Rebutgem l’actitud xenòfoba i insolidària que estan mostrant els governs de la UE. Per això demanem que el nostre ajuntament reiteri l’oferiment i col·laboració de Terrassa com a ciutat acollidora de persones refugiades i que protesti davant les institucions europees i estatals per l’acord UE-Turquia, i com estan fent alguns ajuntaments, que simbòlicament tregui la bandera de la UE del balcó encara que sigui un dia.
La signatura d’aquest acord posa en risc la vida de milions de persones. És un acord que incompleix clarament la legalitat internacional i per això creiem que Rajoy i el Consell Europeu són responsables de la vulneració dels drets humans i les morts que es produiran. Aquest pacte de la “UErgonya” viola almenys els següents tractats: la Convenció de Ginebra per als Refugiats, el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, la Carta Social Europea, el Conveni Europeu de Drets Humans, els propis Tractats de la Unió Europea, la Carta de Drets Fonamentals i fins i tot les Constitucions dels Estats membres.
Mariano Rajoy ha signat aquest acord sense debat, informació ni votació al Congrés dels Diputats. Amb el seu vot favorable en el Consell, està atorgant a Turquia el paper que des de fa anys li ha concedit al Marroc: ser el guàrdia de fronteres de la UE, mirant a un altre costat quan es violen els drets humans.
Lamentem que aquesta no és l’Europa que volem construir. Volem l’Europa dels pobles, de la solidaritat, la fraternitat, la pau i els drets humans. Per això, donem suport a la manifestació de demà dissabte 19 de març convocada a Barcelona de forma unitària sota el lema Prou Racisme! ( http://prouracisme.net/ ).