dimecres, 16 de març del 2016

Suport d'EUiA a la campanya #TerrassaNeta

EUiA denunciem igual com fa la FAVT de la brutícia i la deixadesa en la neteja en els nostres barris, d'un temps ençà. Es fa necessari recuperar un major esforç per part de l'ajuntament en la neteja de la ciutat, i de la mateixa manera un major compromís i consciència per part de tota la ciutadania. És responsabiltat de tots i totes que tinguem una ciutat més neta en la que ens poguem sentir orgullosos i orgulloses.

Esquerra Unida i Alternativa de Terrassa saludem positivament la iniciativa empresa pel moviment veïnal de la ciutat amb la campanya #TerrassaNeta i ens comprometem a fer-ne difusió i a que el nostre activisme col·labori en tirar-la endavant. Animem a la ciutadania a que participi també i es coresponsabilitzi dels problemes de la ciutat.

EUiA estimem que cal reduir la generació de residus i optimitzar la producció de béns i serveis, impulsant programes de conscienciació social i models de consum sostenible. També es necessita investigació i desenvolupament tecnològic per avançar en la millora de la gestió sota els criteris de reducció, recuperació i reutilització.

Per tant, EUiA de Terrassa demanem que:
  • L'Ajuntament sense més demores iniciï campanyes de sensibilització i d'informació, en col·laboració i complicitat amb les associacions de veïns.
  • Es realitzin plans d'ocupació en neteja i per les campanyes de sensibilització i informació
  • Es millori la infraestructura d'Eco-equip i s'ampliï la plantilla de treballadors i treballadores, per tal de donar un servei públic de qualitat.
  • No han d'haver diferències en les netejes entre barris i zones de la ciutat. No volem barris de primera i segona.
  • Continuem apostant per un model de gestió directa i pública
  • Apostem per les recollides selectives de residus en origen, sent aquesta la forma més eficaç de començar el correcte tractament dels residus. D'altra banda, hem de seguir insistint en l'impuls a l'Estratègia Residu 0, realitzant estudis de viabilitat d'implantació de l'anomenada recollida porta a porta.
  • Es fan necessaris canvis legislatius, normatius i d'hàbits per tal de recuperar una jerarquia de gestió dels residus encaminada a la sostenibilitat, a la protecció de la salut i la generació d'ocupació. L'Ajuntament de Terrassa ha de treballar en aquesta línea, i pressionar on calgui per tal d'aconseguir aquests canvis.