dimarts, 5 d’abril del 2016

Terrassa Ciutat Feminista

Comunicat realitzat abans del Ple de l'Ajuntament de Terrassa del passat dijous 31 de març.

Des de la Secretaria de la Dona del PSUC Viu celebrem la iniciativa del nostre sindicat de referència , les CCCO, que Terrassa esdevingui CIUTAT FEMINISTA i demanem a tots els Grups Polítics de l’Ajuntament de Terrassa a que s’hi sumin en pro de la igualtat i que per tant incloguin en les seves pràctiques diàries polítiques justes i coherents amb el que comporta ser una ciutat feminista.
El patriarcat ha existit sempre però s'intensifica amb el sistema capitalista, on la dona pateix una doble desigualtat i explotació a causa de la divisió sexual del treball. Les dones som les encarregades del treball reproductiu i de cura, i també estem ocupades a temps parcial, per contra, els homes són els encarregats del treball productiu.
Aquesta estructura socialment desigual es pateix cada dia. Les dones estem exposades a les mirades i frases d'aprovació, a la cosificació dels nostres cossos, al paternalisme disfressat d’amabilitat, a trobar feina, als sous desiguals, a la violència verbal, a la por a anar soles pel carrer, a lleis que decideixen per nosaltres, a la nostra explotació sexual ,al nostre assassinat. Perquè qualsevol forma d'agressió és violència.
La lluita pels nostres drets i, en definitiva, per una societat igualitària provoca la criminalització del moviment feminista, la banalització de la lluita que enforteix el sistema patriarcal. Aquest sistema que té por que la dona s’empoderi. La resistència al feminisme pretén perpetuar una societat que no vol a la dona forta per no perdre els beneficis que concedeix el patriarcat. Aquesta societat patriarcal i masclista en la qual vivim continua considerant el treball de la dona com a secundari. Les tasques de la llar, la cura dels fills i de la gent gran són considerades responsabilitat de les dones, que desenvolupen el 83% del treball domèstic arreu del món; tenen la major part de la feina no remunerada, no només a casa, sinó també a les empreses familiars, on 1 de cada 4 dones treballen sense rebre cap remuneració i sense participació de cap tipus al negoci.
Des de la Secretaria de la Dona del PSUC Viu, partit feminista i de classe, fem una crida als col·lectius de dones i al moviment feminista perquè mantinguin la mobilització i defensin que enfront dels que defensen els Pactes d'Estat i la Pau Social, cal defensar un pacte amb la majoria de la població, amb les dones que som les que patim més les conseqüències de la crisi i les polítiques autoritàries i retrògrades.
És necessari acabar amb la Pau Social per a donar una sortida a la crisi a favor de les dones i del conjunt de la classe treballadora. És necessari que les dones continuem organitzades perquè som les més afectades directament per les conseqüències de la crisi i de la deriva cap a una societat sustentada en la precarietat de la vida i la tornada a casa de les dones.
Només amb la mobilització podrà haver-hi canvis reals.