diumenge, 31 de maig del 2009

IV Cicle de Cinema Republicà a Terrassa

Els dimarts 2, 9 i 16 de Juny de 2009 a partir de les 21h. es realitzarà el IV Cicle de Cinema Republicà de Terrassa, en el Cinema Catalunya (c/ Sant Pere, 9).

Els documentals que es podran veure són:
- "Los niños de Rusia"
- "El sueño derrotado"
- "El Comboi dels 927"

L'Associació de Terrassa per la Tercera República organitza enguany, el IV cicle de cinema republicà i memorialista de Terrassa, una cita ja tradicional a la nostra ciutat i que destaca per l'èxit d'assistència del que fa gala cada any.

Aquests any la temàtica que centra la mostra de documentals i pel·lícules, és l'exili, rememorant així les penoses condicions que van sofrir, les republicanes que fugien de les carniseries que Franco tenia preparat per a totes elles, si romanien a les seves llars.

L'exili no només es va donar fugint cap a França, Mèxic o Rússia si no que al cor del règim de terror dels feixistes, en amagatalls , moltes republicanes inocents esperaven la mort del dictador o que algú els la hi donés a elles i acaba així amb un malson que finalment va durar quasi 40 anys.

Volem retre homentage a totes aquelles valentes que van creuar la frontera sota la pluja de bales dels avions Italians i van deixar al camí familiars i amigues i a aquelles altres que van ser descobertes a la muntanya i van ser afusellades pels pares dels que avui manen alguns territoris de l'estat espanyol. Pot ser no ha canviat tant la situació...

Nosaltres no oblidem i tampoc perdonem!

Us animem a assistir i participar!!