dimarts, 8 de desembre del 2009

Plantem cara a la crisi

L'atur ha tornat a augmentar aquest últim mes de novembre. La nostra ciutat contínua sent la ciutat de la comarca on l'atur augmenta més. A Terrassa ja hi han 19.034 treballadors i treballadores a l'atur (17,4% de la població activa). I en el Vallés Occidental la xifra ascendeix ja a 73.190. Catalunya és la comunitat autònoma on més creix l'atur, superant les 555.000 persones inscrites en les oficines d'ocupació. I en el conjunt de l'estat espanyol la xifra d'aturats ronda ja els 4 milions.

Reclamem una pujada salarial per al conjunt dels treballadors i les treballadores per augmentar el nostre poder adquisitiu, mesures de distribució del treball, com les reduccions substancials de la jornada anual dels convenis (especialment en els sectorials), amb l'horitzó posat en les 35 hores per llei.

Sobre la protecció per desocupació, exigim que aquesta mai no sigui inferior al Salari Mínim Interprofessional. Per a la seva viabilitat plantegem un sistema fiscal progressiu. Una reforma fiscal d'aquest tipus, unida a la devolució dels 250.000 milions d'euros que es van prestar a la banca, seria suficient per finançar una protecció per desocupació per a tots i totes, a més de realitzar una intervenció econòmica forta en sectors estratègics. Com a part d'aquestes mesures d'intervenció es troben les nostres propostes sobre infraestructures, educació, sanitat, energia.

En matèria d'infraestructures, defensem el seu caràcter públic i sostenible, la qual cosa inclou la reobertura de les vies de tren mortes i reforçament dels trens regionals, comarcals i locals, especialment del transport de mercaderies. També recuperar el caràcter de RENFE com a entitat pública i única explotadora de la xarxa. Davant l'alta velocitat generalitzada a totes les províncies, proposem un tren públic per potenciar la indústria i els serveis.

L'educació i la sanitat públiques també han de ser potenciades com a tal, desmuntant les privatitzacions de serveis dels últims anys, i substituint progressivament els concerts per centres públics. Aquests tres àmbits, units a un desenvolupament de la Llei de Dependència, contribuirien a crear ocupació estable alhora que es cobreixen necessitats socials bàsiques. De la mateixa manera, defensem reforçar la protecció social, enfortint el sistema públic de pensions i integrant els Règims Especials al General de la Seguretat Social.

En definitiva, els comunistes entenem que canviar el patró de creixement només és possible des d'una intervenció econòmica pública que suposi un canvi estructural real. Només des de la planificació democràtica de l'economia i la potenciació d'un sector públic fort als sectors estratègics serà possible crear una base industrial suficient per al país. En aquest sentit s'entén la proposta de crear una banca pública i democràtica que intervingui els sectors productius estratègics alhora que garanteixi crèdits a famílies i a les PIME.

Per tot això, el PSUC-viu de Terrassa donem total suport a la mobilització general que el pròxim 12 de desembre els sindicats CC.OO. i UGT han convocat a Madrid. Animem el conjunt de treballadors, treballadores, ciutadans i ciutadanes de Terrassa a participar en aquesta mobilització.

Comissions Obreres de Terrassa està organitzant un autocar que sortirà de la nostra ciutat per assistir a Madrid a aquesta manifestació estatal. Per inscriure's, contactar:

CCOO - Terrassa
c/ Unió, 23
08221 Terrassa
Tel: 93 780 71 66
Fax: 93 780 75 99
vallesoccidental@ccoo.cat
www.ccoo.cat/vallesoccidental/
Horari d'obertura: de dilluns a dijous, de 9.00 a 13.00 i de 16.00 a 20.00 h. Els divendres, de 9.00 a 13.00 h

-------------------------------------------------------------------

Altres notícies importants de l'actualitat:

Decàleg dels i les comunistes davant la mobilització del 12 de desembre
El PSUC apoya la movilización sindical del 12 de diciembre en Madrid
Resolució sobre l'Estatut
Es constitueix la Xarxa de Càrrecs Públics de Catalunya per la Tercera República
El dirigent de CiU, Àngel Colom, es manifesta contra Cuba
Evo Morales torna a guanyar les eleccions a Bolivia
Willy Meyer denuncia la responsabilidad del gobierno español ante la situación de Aminatu Haidar
El PSUC-viu de Terrassa dona la seva recepta per sortir de la crisi