divendres, 16 d’abril del 2010

EUiA de Terrassa demana la rehabilitació de Miguel Hernández

Font: Terrassa Digital

EUiA demana la rehabilitació social de la figura del poeta Miguel Hernández

Condemnat per un Tribunal Militar de la dictadura franquista, l’agrupació local insta el Govern d’Espanya a la revisió i l’anul·lació total de la sentència de pena de mort. És una de les dues propostes de moció plantejades amb motiu del 79 aniversari de la proclamació de la II República

Amb motiu del 79 aniversari de la proclamació de la II República, Esquerra Unida i Alternativa de Terrassa va organitzar dimecres a la tarda una trobada davant de l’Ajuntament per presentar públicament dos propostes de moció. La primera proposta es basa en el reconeixement al poeta Miguel Hernández, condemnat per un Tribunal Militar de la dictadura franquista. L’agrupació insta el Govern d’Espanya a la revisió i l’anul·lació total de la sentència de pena de mort. Segons Ivan Martos, portaveu d'EUiA: "Exigim que, des de l’Ajuntament, es demani l'anul·lació de la sentència de pena de mort, d'aquesta sentència sumaríssima i la rehabilitació social del poeta. Creiem que va ser injustament condemnat, quan ell no havia fet res. Es tracta d'un crim més del franquisme."

D’altra banda, declaren esgotat el model d’Estat actual i criden la ciutadania a demanar la reforma de la Constitució. Per a Martos: "Nosaltres creiem que comença a ser hora que, des de les institucions i des de la societat, es faci una reflexió necessària pel que creiem que ha de ser un canvi de model d'Estat. Ja és hora que es comenci a parlar de nou de canvi constitucional per caminar cap a la tercera República."

A més, han volgut aprofitar el moment per presentar la campanya de recollida de signatures a favor del dret a tenir una pensió pública digne. Durant tres mesos, treballaran per promoure aquesta campanya per tota la ciutat.

-------------------------
Altres notícies relacionades:

El Poder Judicial i les maniobres d'ultradreta

Dia de la República
Sopar Republicà a Terrassa
L'esquerra proposa una nova constitució
El qui va dir "cafè per a tothom" ho va embolicar tot