dimecres, 1 de setembre del 2010

Raons per fer vaga el 29 de setembre

Són molt pocs els ciutadans d'aquest país que no tenen cap motiu per seguir la convocatòria de vaga general llançada pels sindicats per al 29 de setembre. Encara que n'hi ha, per descomptat. Per exemple, no tenen cap motiu per fer vaga els que viuen exclusivament de les rendes que els reporten els fons d'inversió creats per bancs i altres entitats financeres. Tampoc tenen motius per a això els propietaris de les grans empreses. En realitat, no sols no tenen motius per fer vaga, sinó que ni tan sols tenen la possibilitat de fer-la:

PERQUÈ NO TREBALLEN.

TU, en canvi, que entregues cada dia les teves energies a canvi d'un salari, gran o petit (la segona cosa és més probable), com contractat laboral o com a funcionari,

TU, que ets autònom i te les veus i te les desitges perquè rutlli el teu negoci,

TU, que tens una petita empresa en què et deixes la vida i en la que la teva consciència t'exigeix pagar dignament als teus empleats,

TU, que tampoc treballes, no perquè no vulguis, sinó PERQUÈ ETS A L’ATUR,

TENS MOTIUS AMB ESCREIX PER PARTICIPAR A LA PROTESTA DEL 29 DE SETEMBRE

1. Perquè els salaris, en aquest país, van cada cop a menys en el repartiment de la riquesa, malgrat que són els assalariats els que més contribueixen a crear-la.

2. Perquè els governs, el central i els autonòmics, es pleguen contínuament a les pressions dels amos del capital financer perquè redueixin el dèficit públic a costa dels salaris dels empleats públics i de les prestacions socials bàsiques en sanitat, educació, pensions, subsidis d’atur i altres ajudes als qui viuen del seu treball.

3. Perquè cada cop que es reforma la legislació laboral, com s'ha fet aquest estiu, és per fer-los més fàcil als empresaris acomiadar els seus empleats i pagar menys, tot soscavant el principi de negociació col·lectiva.

4. Perquè els bancs, que han rebut milers de milions de diners públics (dels nostres diners), ho estan aprofitant per tapar els seus forats i tornar a les mateixes pràctiques que han provocat la crisi actual; en canvi, escatimen el crèdit als particulars i a les petites empreses, que no poden funcionar sense crèdit.

5. Perquè totes aquestes mesures, que redueixen el poder adquisitiu de la majoria de la població, forçosament reduiran el consum i faran més difícil la supervivència als autònoms i a les petites empreses; la qual cosa, al seu torn, reduirà encara més la recaptació fiscal i augmentarà les dificultats financeres de l'Estat.

6. Perquè aquestes mesures, a més a més, no estan servint per reduir el dèficit públic, ja que els grans inversors continuen exigint uns interessos abusius per comprar bons i obligacions de l'Estat.

7. Perquè aquesta política és suïcida: en comptes de resoldre els problemes, els agreuja; en comptes de servir per sanejar i reactivar l'economia, ens portarà cada dia a nous retalls i a condicions més precàries de vida.

8. PERQUÈ, EN DEFINITIVA, SI NO MANIFESTEM UN REBUIG GENERAL I ROTUND A LA TENDÈNCIA QUE S'HA IMPOSAT AL NOSTRE PAÍS I A TOT EUROPA, A L'AGRESSIÓ DESCARADA DELS QUE VIUEN SENSE TREBALLAR CONTRA ELS QUE TREBALLEM O VOLEM FER-HO, ALLÒ QUE HEM PERDUT FINS ARA NO SERÀ RES COMPARAT AMB EL QUE PERDREM AL FINAL

EL 29 DE SETEMBRE QUE TREBALLIN NOMÉS ELS QUE VIUEN D'EXPLOTAR ELS QUE TREBALLEM!