divendres, 24 de setembre del 2010

Recolzament a la Vaga General del 29 de setembre

Comunicat de l'Associació de Terrassa per la Tercera República

Encara que molta gent no ho té present, els drets socials i laborals que les classes populars hem gaudit fins ara, no han estat producte de creacions divines. Són el resultat de dures lluites que els treballadors/es hem dut a terme al llarg de moltes dècades.

Amb la crisi financera que des de fa més de dos anys arrasa l’economia mundial i especialment la de l’estat espanyol, tots aquests drets corren un perill imminent de degradar-se més encara i fins i tot de desaparèixer.

En un context on hi ha ja una taxa d’atur de més del 20%, on moltes famílies ja han esgotat tota la prestació de l’atur, on els desnonaments es practiquen de manera sistemàtica etc. tant el govern com les patronals, a instàncies de l’FMI i de la UE, sense cap complex ni sensibilitat social, continuen atacant als més afectats, els treballadors/es.

Mesures com la congelació de les pensions, la reducció dels salaris dels empleats públics, l’incompliment de convenis d'empreses, la nova reforma laboral (amb l’abaratiment de l’acomiadament, el greu atac a la negociació col.lectiva…), l’augment de l’IVA, el proper augment de l’edat de jubilació, l’eliminació de la retroactivitat en la llei de la dependència etc… només respon a una estratègia premeditada per fer-nos pagar la crisi a les majories.


Però aquestes importants
retallades no són temporals com volen fer creure a la gent . Són retallades que ens estan imposant aprofitant aquest context, però que tenen la intenció de ser definitives en benefici dels propis còmplices i responsables de la crisi, que no són altres que els grans bancs, el capital financer i especulador, les inmobiliàries etc amb la complicitat dels governants de torn. Hem de lluitar per evitar-ho .

És una vergonya que aquest govern mal autoanomenat d’esquerres, en lloc de fer inversions públiques per crear llocs de treball, i de legislar a favor dels més afectats augmentant la cobertura social, augmentant els impostos a les grans fortunes, restablint l’impost de societats etc , doni ajudes i fons públics a les entitats financeres responsables d’aquest desastre.

És un insult a més a més, que després d’aquesta greu situació, el govern i la patronal encara demanin responsabilitats als sindicats per superar la crisi, cridant a la pau social. Estar clar que ells volen donar una sortida a la crisi per la dreta, i no per l’esquerra com hauria de fer un executiu socialment responsable amb els seus conciutadans.

Per tant:
-per aturar aquesta situació de greus atacs als interessos de les classes populars i treballadores.
- per responsabilitat en la defensa dels drets socials.
-perque hi ha 5 milions d’aturats.


I perquè aixó ja no és pot tolerar més, des de l’Associació de Terrassa per la IIIª República fem una crida a tota la ciutadania (treballadors/es, autònoms, estudiants, petits comerciants, etc.) a que el dia 29 DE SETEMBRE s’adhereixin de manera conscient i activa a la VAGA GENERAL convocada pels sindicats.

La lluita per la República també passa per la defensa dels nostres drets socials, i el dia 29 tots els republicans i republicanes tenim aquest deure.