diumenge, 26 de desembre del 2010

El Rei s'ha posicionat amb els poderosos i davant del poble

El coordinador general d'Izquierda Unida (IU), Cayo Lara, ha qualificat avui com "buit" de contingut el discurs del Rei i ha assegurat que amb les seves paraules s'ha posicionat davant del poble i a favor dels poderosos i responsables de les crisi. Cayo Lara ha assegurat que el Rei ha fet més èmfasi en dir els mals que pateixen els ciutadans que en assenyalar els culpables de la crisi econòmica.

Qui escoltés el discurs del Rei -ha comentat- pensaria que les coses que estan passant a Espanya han passat perquè "els marcians ens han enviat els mals des de Mart" i, però, ha dit, la crisi té uns responsables molt concrets, per una banda la conjuntura internacional i, de l'altra, un model de desenvolupament insostenible basat en el totxo.

El coordinador general d'IU ha apuntat com a responsables d'aquesta crisi als especuladors internacionals, als banquers i als promotors urbanístics.

També ha carregat contra la responsabilitat del Govern que, ha dit: "No ha propiciat la intervenció de l'Estat en la política d'habitatge, que ha alimentat uns preus desorbitats que ara han endeutat el país d'una manera importantíssima".

Per Cayo Lara, el Rei no només "va defugir" assenyalar als responsables de la crisi, sinó que va avalar les reformes presentades pel president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero.

Font principal de la notícia: http://www.rtve.es/noticias/20101225/cayo-lara-iu-rey-se-posicionado-frente-pueblo/389839.shtml

--------------------------

Mundo Obrero-diciembre 2010