dimecres, 1 de desembre del 2010

"La política del govern arrasa autonomies i municipis"

Cayo Lara assegura que "la política de 'ajustament dur' de Zapatero arrasa als seus propis governs autonòmics, inclosa Catalunya, i ajuntaments". El coordinador federal d'Esquerra Unida, Cayo Lara, ha destacat avui que els resultats en les Eleccions Autonòmiques Catalanes celebrades ahir s'han degut en gran mesura "a la política d'ajustament dur davant la crisi seguida per Zapatero a nivell estatal, que atropella els governs autonòmics i als ajuntaments allà on governa".

Lara va fer aquesta valoració en la roda de premsa que ha ofert aquest matí a la seu d'IU al costat del secretari federal d'Organització, Miguel Reneses, hores abans que la Comissió Executiva Federal analitzi aquesta tarda de manera més pausada els resultats d'aquests comicis. En la seva opinió, Rodríguez Zapatero ha de rectificar immediatament unes polítiques que s'han demostrat "inútils i injustes", perquè la sortida a la crisi no passa per elles sinó per "un gir de 180 graus cap a una sortida social i no per la forma erràtica amb què s'està portant".

"Així ho han valorat els ciutadans catalans a les urnes", va assegurar el màxim responsable d'IU, per a qui, en resposta a la qüestió plantejada pels periodistes, l'electorat català ha votat "pensant fonamentalment en la crisi i en l'atur, en els prop de 600.000 aturats que hi ha a Catalunya, més que en posicions identitàries".

Per aconseguir aquest gir demanar la reacció dels qui abans van recolzar el PSOE, "d'aquests votants socialistes que segueixen pensant que les coses no s'estan fent bé, perquè no hi hagi un efecte clar i sedant en les Eleccions Generals si no es produeix aquest canvi".

Lara entén que el president del Govern no pot seguir simplement aplicant les ordres dels mercats "ni fent actuacions com la de la jornada de reflexió, reunint-se amb els 37 empresaris més importants. Potser el que va fer Zapatero aquest dia és ajudar a que els catalans reflexionessin la seva decisió amb aquesta reunió".

"Si no hi ha una rectificació seriosa, si Zapatero no es reuneix amb els agents socials i amb els partits d'esquerres per fer aquest gir de 180 graus, ens portarà a la dreta a la Moncloa. No només els ajuntaments i comunitats autònomes socialistes van a patir els efectes d'aquesta pèssima gestió en les pròximes eleccions. Per tant, és una responsabilitat greu la que tenen el president del Govern i el PSOE", va dir.

Enfront d'aquesta actuació, va valorar "els resultats aconseguits per Iniciativa-Esquerra Unida que són els que millor han resistit l'embat contra el tripartit i que han estat castigats en molta menor mesura". Ha opinat que els 10 escons aconseguits per ICV-EUiA són un licient per continuar "amb el seu perfil vermell i verd, social i ecologista", i posar l'accent en els problemes dels ciutadans.

El coordinador federal d'IU va criticar també "la campanya desmotivadora i erràtica del PSC", després que el seu candidat José Montilla "renegués de la feina del tripartit i avancés que no es presentaria més com a candidat". Tot això, en conjunt, va fer que molts ciutadans d'esquerra "s'hagin quedat a casa".