diumenge, 20 de març del 2011

Que cessin les hostilitats

Albert Escofet - Secretari General del PSUC viu

El PSUC viu, davant la resolució del Consell de Seguretat de l'ONU que dóna via lliure a la intervenció internacional a Líbia, vol expressar la seva oposició a la imposició de la lògica de la guerra, aquesta vegada impulsada per Gran Bretanya i França i amb l'entusiasta suport del govern espanyol.

Els mitjans de comunicació espanyols, gairebé unànimement, oculten l'evident hipocresia que representa el fet que els mateixos governs àrabs que actuen a Líbia per defensar, suposadament, la democràcia, imposen a sang i foc la repressió per sostenir la petromonarquia de Bahrein. En canvi, cal destacar que el suport de l'ONU a la intervenció ha estat lluny de la unanimitat: Alemanya, Xina, Brasil i d'altres s'han abstingut davant el risc d'una guerra llarga i costosa en vides humanes, com ja ha succeït a l'Iraq i a l'Afganistan.

El PSUC viu manifesta, un cop més, el seu suport a les forces d'esquerra que al món àrab han iniciat una primavera de lluita pels drets del poble que ara podria acabar de la pitjor manera: amb un bany de sang.

Per evitar-ho, i com a primer pas, exigim el cessament immediat de les hostilitats i una mediació de pau auspiciada per les Nacions Unides lliure de sospita de servir interessos imperialistes.