divendres, 4 de març del 2011

Declaren a Terrassa els sindicalistes denunciats el 29-S

Font: Sírius

Avui han prestat declaració als jutjats de Terrassa els 4 sindicalistes de CCOO, en les diligències prèvies a la possible imputació d'un presumpte delicte per vulneració del dret al treball, tipificat en l'article 315.3 del Codi Penal. Els fets van tenir lloc en la jornada de Vaga General de l'29s, quan els 4 sindicalistes integrants d'un piquet informatiu de CCOO, degudament identificat amb armilles, van ser denunciats per l'empleat d'una gasolinera de la zona de Roc Blanc a Terrassa, el qual s'ha presentat com a acusació particular.

En declaracions a Sirius, un dels sindicalistes imputats va mostrar la seva sorpresa a la rapidesa i nombre de dotacions policials (3) que van anar a identificar-los, tot i estar exercint un dret reconegut en l'article 28.2 de la constitució, així com en el 2.2 Apt d. de la LOLS (Llei Orgànica de Llibertat Sindical).

Un cop fetes les declaracions s'està l'espera de la resolució del tribunal, pel que fa a si s'obre un sumari, o s'arxiva definitivament el cas.

Més de mig centenar de delegats i membres de comitès d'empresa han acudit als jutjats de Terrassa en solidaritat amb els sindicalistes denunciats, entre els quals hi havia el secretari general del PSUC viu Albert Escofet, el secretari general de la federació d'indústria de CC.OO. del Vallès Occidental, Sebas González i una representació d'EUiA Sabadell encapçalada pel responsable d'organització local Fulgencio Cánovas, així com un nodrit nombre de militants de l'assemblea d'EUiA a Terrassa.