dilluns, 23 de maig del 2011

El PSUC-Viu davant el moviment 15 de maig

Saludem efusivament el moviment popular iniciat el 15 de maig amb les acampades a Barcelona, Madrid i tantes altres ciutats de Catalunya i de tot l’Estat. Veiem en aquesta mobilització la plasmació d’una resistència popular plural, no partidista i profundament democràtica front al capitalisme neoliberal, per la qual moltes organitzacions fins ara disperses i sovint enfrontades de l’esquerra social i política veníem des de fa temps maldant. Aquesta mobilització, fruit de milers de petits esforços de persones i grups no disposats a claudicar davant el “pensament únic”, només pot sorprendre aquells que han interioritzat aquest pensament (millor fora dir-li “antipensament”) fins al punt de creure que vivim en el millor dels móns possibles i que hem arribat al final de la història.

Saludem el moviment 15 de maig:

Per la seva capacitat de transformar en ACCIÓ la INDIGNACIÓ davant la INDIGNITAT de l’actual sistema socio-econòmic.
Per la seva capacitat de connectar particularment amb les necessitats reals i la sensibilitat de la gent jove, la més maltractada avui dia per aquest sistema.
Per la justesa de la seva protesta contra una política que, amb el pretext de la crisi, i de retallada en retallada de les prestacions socials i dels nivells d’ocupació, aboca la gran majoria, i particularment els joves, a un futur sense perspectives.
Per l’encert de situar les responsabilitats, per aquest ordre, en els representants del capital financer i en els polítics al seu servei.
Per l’adopció de formes de lluita que treuen el debat polític a l’espai públic per antonomàsia, el carrer, i que amb el seu caràcter pacífic posen en evidència la violència estructural d’un sistema que es diu democràtic però és refractari a la intervenció de la majoria en la vida pública.
Per haver trobat la manera de superar la cotilla institucional en què els poders reals han anat recloent la participació política en mig del conformisme d’algunes organitzacions polítiques i socials que no han estat a l’alçada de les seves responsabilitats en la defensa dels de sota.

Condemnem qualsevol intent de repressió, prohibició o control del moviment o de la seva utilització electoralista. Les seves demandes són legítimes, més enllà de la conjuntura electoral.

Fem vots per tal que aquesta protesta tingui continuïtat i contribueixi decisivament a invertir l’actual tendència antidemocràtica a la suplantació de la voluntat popular per la voluntat d’uns poders econòmics oligàrquics.