dijous, 19 de maig del 2011

Són els nostres

Albert Escofet - Secretari General del PSUC-Viu

Les manifestacions del 15 de Maig han posat de manifest el rebuig total d'amplis col·lectius socials en contra de l'actual situació, imposada pel Govern, les institucions de la UE i, sobretot, els interessos especulatius del sector financer, que de fet s'han convertit en una dictadura, deixant sense contingut les institucions democràtiques.

La corrupció política, una llei electoral injusta i discriminatòria en favor del bipartidisme, el control polític del Poder Executiu per part del sector financer, han arribat a nivells totalment inadmissibles, que han fet realitat la consigna “Li diuen democràcia i no ho és”.

Ens trobem davant un moviment plural i divers, una realitat històrica de ruptura amb situacions heretades del passat, amb unes formes de fer política alienes a la democràcia i als interessos dels ciutadans. Realitats que el partit ja ha analitzat críticament, i així ho hem posat de manifest en els nostres documents congressuals.

En aquests moments, conscients del canvi històric, hem de saber implicar tots els actors afectats per la crisi, respectant la seva pluralitat, per treballar tots junts, amb la voluntat de sumar milers i milers de ciutadans, lluny de qualsevol instrumentalització partidista, en favor d'un procés de transformació democràtica i social.

Per tot això, emplaço tots els camarades i amics del PSUC-Viu a participar activament en les actuals mobilitzacions, i en especial en les concentracions i manifestacions sorgides del moviment unitari del 15 de Maig.