dimarts, 29 de maig del 2012

El PSUC-Viu recordarà el multitudinari míting del maig de 1976


La formació ha començat a preparar un homenatge a les persones que van participar en aquell històric míting, ara fa 36 anys, que va aplegar 6.000 persones. L'organització treballarà la localització als barris.

29 de maig de 1976, ara fa 36 anys. El PSUC omple el pavelló de l’Sferic amb 6.000 persones, segons el cronistes de l’època. A fora en queden encara 4.000. És un dels primers mítings de l’esquerra a tot l’Estat després de la mort de Franco. El PSUC, però, encara no estava legalitzat, com tampoc ho estaven tots els altres partits opositors del règim. No hi podien haver ni símbols ni sigles. L’acte, perquè fos autoritzat, es va organitzar com un certamen cultural sota el títol Una opció de futur.

Ara, l’efemèride ha servit d’impuls perquè el PSUC-Viu comenci a preparar un homenatge multitudinari a totes les persones que van participar en aquell històric míting. Per això caldrà una important tasca de localització per als barris.

Els que hi eren recorden aquell moment com un moment d’efervescència política i de compromís social. És el cas de Manuel Linares, exdirigent del PSUC: “Aquesta efervescència es produeix no perquè Terrassa sigui millor que cap altra sinó perquè aquí va greminar una estructura de partit dins tots els sectors de la ciutat"; per a Apolo Jiménez, també exdirigent del PSUC: “El PSUC no era un partit, era “el partit”. Era el partit de tots aquells que lluitàvem contra Franco, per això érem tan forts.”

La política ha canviat molt des d’aleshores, però alguns dels veterans del PSUC veuen, en el moviment del 15-M, moltes de les reivindicacions que, fa 36 anys, van portar 6.000 persones a omplir el pavelló de l’Sferic.