dimecres, 5 de setembre del 2007

11 de Setembre: Diada Nacional de Catalunya

Manifest 11 de setembre 2007

Ens trobem davant d'un 11 de Setembre ple d'incerteses. A les crisis d’infraestructures, l'increment de l’atur del proppassat mes d’agost, la crisi hipotecària i l'increment de la inflació, s’uneix una total desconfiança dels ciutadans vers la classe política, desconfiança que arriba al 60%.

La manca de percepció d’un projecte de futur clar, que afecta al govern del Tripartit i també a l’oposició, està accentuant la frustració de la societat catalana.

El desgavell de les infraestructures, l’apagada general a Barcelona, són exemple del model de societat a on els drets dels ciutadans i ciutadanes es veuen sotmesos als interessos de les grans corporacions i els seus equips de directius, a qui la classe política ha estat incapaç d’exigir responsabilitats. I això també inclou, malauradament un cop més, l’actitud dels nostres representants d'ICV-EUiA al Parlament de Catalunya.

Des del PSUC Viu apostem pel desenvolupament de les politiques socials contemplades al Estatut d’Autonomia, per la defensa del nostre entorn natural, en contra de la imposició de la MAT o del Quart Cinturó, per aprofundir l’autogovern de Catalunya i amb el treball solidari d’un projecte comú que es basa en els valors federals i en la Constitució d’un model republicà per al conjunt de l’Estat.